Kan 15-4 wat Zuidlaren 15-3 ook kon?

devinWe beginnen het verslag met een uitleg van de kop. De 2e wedstrijd in de voorjaarscompetitie was het Zuidlaren JO 15-3 dat de onzen na ruim een half jaar de eerste nederlaag (in competitie verband) toebracht. Zou het vandaag JO15-4 lukken om de rollen om te draaien? De jongens zitten in een goede fase en de voortekenen zijn veelbelovend.

Om 11.00 floot scheidsrechter Blokvoort de wedstrijd in gang. De beginfase verliep enigszins rommelig van onze kant. De eerste spelde prikjes kwamen van Zuidlaren zonder overigens echt gevaarlijk te worden. Na een kleine 10 minuten kantelde het spelbeeld. JO15-4 begon te voetballen en dat de rust met 0-0 inging mag toch wel een klein wonder genoemd worden. Devin 1 op1 met de keeper, Rob en Sam voor een leeg doel misten een paar opgelegde kansen. Aan de andere kant bleef Nathan (die Jordi in het doel afloste) kalm in een 1 op 1 duel.

De tweede helft begon waar de eerste was geëindigd. Het kon dan ook niet anders dan dat Assen een keer zou gaan scoren.Na een minuut of 10 in de 2e helft was het dan eindelijk raak. Devin scoorde met een bekeken schot. Dat het tot het einde toe spannend bleef was met name aan ons team te danken. Na 70 minuten floot de scheidsrechter voor de laatste maal. Een welverdiend applaus viel de spelers van FC Assen ten deel. Het is JO15-4 gelukt om als eerste team de koploper en naar alle waarschijnlijkheid toekomstig kampioen de 3 punten af te snoepen. Een echt puike teamprestatie. Een voorlopige tweede plaats is jullie deel.

Op 6 mei wacht de volgende wedstrijd. Dan spelen we uit tegen Achilles JO15-5.

John Elsinga