Aska kinderopvang opent 29-8 sport bso Kloosterveen

Op 29 augustus start de nieuwe Sport BSO bij de sportvelden van FC Assen. In 2012 is ASKA Kinderopvang gestart in Assen met de eerste Sport BSO in Marsdijk, bij het stadion van Achilles. Tot op de dag van vandaag is dit een groot succes en vele kinderen uit de wijken Marsdijk en Peelo doen wekelijks mee aan de diverse sportieve activiteiten. Nu dan eindelijk ook in de wijk Kloosterveen.

Onder leiding van een professionele sporttrainer kunnen kinderen van 7 jaar en ouder tijdens bso-uren deelnemen aan een gevarieerd sportprogramma. Op deze bso staat de sport centraal. Kinderen maken kennis met diverse sporten en het samenspel dat bij sporten hoort. Sport is bewegen en plezier hebben samen met vriendjes en vriendinnetjes. Hockey, slagbal, voetbal, atletiek, tikspelen, tennis, frisbee, korfbal, balspelen er is altijd wel iets leuks te doen op sportgebied. Natuurlijk is er ook tijd om lekker vrij te spelen na een sportactiviteit.

Ook in geval van slecht weer biedt deze locatie een uitstekend sportgericht binnenprogramma.

De sport zien wij als middel om de ontwikkeling van het kind te stimuleren, bewegen is immers gezond en goed voor de sociaal emotionele ontwikkeling. Kinderen leren op een speelse wijze keuzes te maken en om te gaan met de consequenties die daaraan vast zitten, uiteraard passend bij hun ontwikkelingsniveau. Uitgangspunt is niet de sportprestatie maar een positieve sportbeleving.

De kinderen worden door de sport bso medewerker en/of een ASKA chauffeur van school opgehaald. Wanneer kinderen zelfstandig naar de sport bso mogen fietsen, is dit natuurlijk mogelijk. Kinderen nemen hun eigen sporttenue mee en kleden zich in de kleedkamer om.

De Sport-bso is geopend op maandag, dinsdag en donderdag tot 18.30 uur. In de vakanties sluiten de kinderen van de sport-bso aan bij de activiteiten die worden georganiseerd op Bso Kloosterveste of Kindercentrum Kloosterveen als uw kind daar andere dagen ook is geplaatst.

We hebben u een indruk willen geven van Sport-bso Kloosterveen. We hopen dat u hierdoor nieuwsgierig geworden bent en ons komt bezoeken. Bel gerust voor een afspraak en/of rondleiding, wij staan u graag te woord. Na inschrijving van uw kind volgt een intakegesprek, met de sport bso medewerker.

Voor meer informatie kunt u bellen naar het centraal kantoor van de ASKA. Het telefoonnummer van het centraal kantoor is: 0592 – 301993.