Asser Courant bericht over 5-klapper bij FC Assen – Helpman

FC Assen-spits Dzenan Sarkinovic scoort vijf keer tegen Helpman. ‘Ik voel me eindelijk weer fit’

Gepubliceerd: 8 september 2016 17:53
Assen – Niet zo heel lang geleden lag hij nog in de lappenmand. Gescheurde kruisband. Na een lange weg terug richting voetbalveld kreeg FC Assen-speler Dzenan Sarkinovic afgelopen zondag tegen Helpman een basisplaats van trainer Harold Wekema.

En dat vertrouwen beloonde de spits met vijf treffers. Dzenan Sarkinovic (29) kwam drie seizoenen geleden over van FC Amboina. Bij FC Assen trof hij de toenmalige trainer Jan Timmer en FC Assen was net gepromoveerd naar de tweede klasse. Het jaar dat Sarkinovcic begon op sportpark De Hoogspanning was geen vrolijk jaar. ‘Ik had het feest van de promotie niet meegemaakt, kreeg geen plek in het basisteam en dat seizoen degradeerden we meteen weer.’

Timmer ging en de nieuwe coach Harold Wekema kwam. Sarkinovic: ‘Tijdens een gesprek met Wekema gaf hij aan dat hij graag wilde dat ik bleef. En ik kreeg een hele goede indruk van de trainer. Harold Wekema is een gedreven man, die weet wat hij wil. Hij is soms hard, maar wel rechtvaardig. En daar hou ik wel van. Er is in elk geval duidelijkheid.´

Kruisband

FC Assen pakte vorig seizoen in de derde klasse het kampioenschap, maar het werd voor Sarkinovic een jaar met een zwart randje. Hij scheurde tijdens een wedstrijd zijn voorste kruisband, moest geopereerd worden, kreeg een nieuwe kruisband en ging vervolgens het zware revalidatietraject in.

Daar stond negen maanden voor. Sarkinovic: ‘Maar na zeven maanden stond ik alweer op het trainingsveld. Mijn fysiotherapeut raadde me dat af, maar ik voelde me goed en wilde weer wat doen. In oktober vorig jaar heb ik weer mijn eerste wedstrijdminuten gemaakt. Dat ging met vallen en opstaan. Ik moest weer wennen, was bovendien 10 kilo te zwaar en mijn lichaam was nog niet sterk genoeg. Nu is er acht kilo af en voel ik me eindelijk weer fit. Ik mis alleen nog wat kracht in de benen, ik ben druk bezig dat te verbeteren.’

Knokken

Voor FC Assen begon het hernieuwde avontuur in de tweede klasse afgelopen zondag, thuis tegen Helpman. Wekema had Sarkinovic terug zien knokken van de zware blessure en besloot hem een basisplaats te geven. ‘En die kans heb ik inderdaad met beide handen aangegrepen, haha. We begonnen heel goed. Ik gaf de steekpass waar de 1-0 uit viel en kreeg meteen een lekker gevoel. Helaas gingen we daarna wat klungelen en kregen twee goals tegen. We keken elkaar eens aan. Dit was niet nodig en we gingen er vervolgens voor. En ja, dat ik dan twee doelpunten maak waardoor we toch met een voorsprong van 3-2 gaan rusten was wel een kick. Voor mij, voor het hele team.’

De tweede helft ging volgens Sarkinovic als in een roes. ‘We begonnen weer niet zo goed, maar nadat ik de 4-2 had gemaakt ging het echt lopen. We tikten Helpman helemaal weg, gunden elkaar de bal. En ja, dat ik dan steeds aan eind van die combinaties sta en nog twee keer scoor waardoor we uiteindelijk met 7-2 winnen… Kijk, ik zeg eerlijk dat het voor een spits heerlijk is om te scoren. Al die treffers maakte ik ook in het 16-meter-gebied, als een echte nummer 9. Maar ik heb vooral genoten van het team. Iedereen groeide in deze wedstrijd.´

Mooier

Overigens was het niet de eerste keer dat Sarkinovic vijf keer het net vond. ‘Twee seizoenen geleden mocht ik uit bij VAKO een half uur invallen en schoot ik er ook vijf in. Daar werd ik zondag na afloop van de wedstrijd nog aan herinnerd, haha. Maar deze vijf zijn mooier. Omdat ik best van ver moest komen na mijn blessure.’

Een droomstart dus in de tweede klasse. ‘En nu’, zegt de spits vastberaden, ‘moeten we dit vasthouden. Wat we in de tweede helft hebben laten zien tegen Helpman, dáár moeten we mee verder. Lukt dat, kan het wel eens een heel mooi seizoen worden.’

Tekst: Robbert Willemsen

http://www.assercourant.nl/sport/460340/fc-assen-spits-dzenan-sarkinovic-scoort-vijf-keer-tegen-helpman-ik-voel-me-eindelijk-weer-fit.html

http://www.assercourant.nl/sport/459720/achilles-1894-laat-winst-glippen-droomstart-fc-assen-zege-asser-boys-nederlaag-leo.html