Bardienst? Haal het IVA!

Voor het draaien van een bardienst waarbij er alcohol geschonken mag worden (in principe na 14:00 uur) moet de vrijwilliger in het bezit zijn van het certificaat ‘Instructie Verantwoord Alcohol Schenken‘. Dit omdat het schenken van alcohol grote verantwoordelijkheid met zich mee brengt. Zo is het van groot belang dat jongeren onder de 18 jaar absoluut geen alcohol kunnen verkrijgen in de sportkantine. Daarnaast willen we alcoholmisbruik en rijden onder invloed voorkomen.

Dit certificaat is thuis te behalen op het moment dat het jou uit komt. Op het moment dat je de test gaat maken wordt gevraagd om het emailadres van de barverantwoordelijke. Je kan daar kantine@fcassen.nl invullen. Het certificaat is ook geldig bij alle andere vrijwilligerstaken bij andere verenigingen. Of als je hem ergens anders hebt gehaald, mail die dan door naar kantine@fcassen zodat wij kunnen aantonen dat jij het certificaat in jouw bezit hebt.

Het certificaat kun je hier behalen: https://www.nocnsf.nl/iva. De test bestaat uit 20 vragen. Alle vragen zijn multiple choice. Wanneer je 16 vragen of meer goed beantwoord hebt, dan heb je de test succesvol afgerond. Je bent dan een gekwalificeerde barvrijwilliger.