Ben je vrouw, 30+ en ook zin om ook te voetballen? Dat kan bij Dames 1.

Al Vanaf december 2014 kent FC Assen een heus eigen recreatief damesteam. Deze is ontstaan toen er diverse meisjesteams najaarskampioen werden en hun moeders opjutten om niet alleen maar enthousiast te supporteren, maar ook maar eens te gaan voetballen. Een damesteam bestond nog niet bij FC Assen maar was aldus geboren. De eerste training was met 16 dames bij 4 graden onder nul. Echt een gemotiveerde groep die er een succes van wilden maken!

Inmiddels is de samenstelling gewijzigd. Ook moeders van jongens, dames zonder connecties binnen FC Assen of afkomstig uit andere wijken van Assen hebben ons gevonden. Het is een gevarieerde groep dames die soms nog nooit zelf hadden gevoetbald maar lekker buiten wat willen sporten in groepsverband. Maar ook een flink aantal speelsters met een voetbalcarrière. Velen hebben in hun jeugd gevoetbald en willen dit weer oppakken maar dan op een wat rustiger niveau. Het is dus een recreatief team er wordt veel gelachen.

Er wordt -mits voldoende aanwezigen- getraind op woensdagavond van 19.45 tot 20.30 uur op kunstgrasveld 2B van ons complex. Dit seizoen wil Joyce, zelf voetbalster (andere club) en dochter van 1 van de Dames ons trainen . Yeehoe! Ook in de winter.
En natuurlijk doen we mee aan wedstrijdjes. Niet in KNVB competitie, maar wel tussen de voetbalverenigingen rondom Assen: een dorpen competitie. Dit jaar zijn dat Eelde, Glimmen, Tynaarlo, Smilde, Engelbert , Haren en wijzelf.
We spelen op half veld, 7 tegen 7 spelers. De wedstrijden zijn 2 maal 30 minuten. De wedstrijden zijn op doordeweekse avonden.

Nu het Nederlands damesvoetbalelftal Europees kampioen geworden, kriebelt het vast bij verschillende dames.

Trek dus je voetbalschoenen maar aan en kom vrijblijvend een paar keer meedoen. We kunnen wel een flink aantal extra speelsters gebruiken. Kom ook as. woensdag om 19.45 naar FC Assen. Zien we je dan!