FC Assen begint na winterstop met overwinning

Zaterdagavond 28 januari was de eerste wedstrijd na de winterstop en heeft het team van trainer Harold Wekema goede zaken gedaan door met 0-1 uit te winnen bij Helpman.

In de eerste helft ging het gelijk op met kansen aan beide kanten. Helpman leek even op voorsprong te komen, maar de rebound op een schot werd afgekeurd wegens buitenspel. Beide teams kregen een paar goede kansen, echter verzuimden de aanvallers deze te verzilveren.

In de tweede helft leek FC Assen niet door te kunnen drukken. De afstanden tussen de linies werd aan beide kanten steeds groter, zodat op het middenveld veel ruimte viel. Lange ballen werden dan ook steeds frequenter. Over het spel kon men zich aan beide kanten bezwaren op veel onzorgvuldigheden.

Vijftien minuten voor tijd kregen de Assenaren het geluk aan hun kant door een doelpunt van topscorer Dzenan Sarkinovic. Helpman bleef wel gevaarlijk en doelman Morten Otto was erg belangrijk voor FC Assen door het doel schoon te houden.

Op Helpman TV is een samenvatting te vinden:

http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/117995/Sarkinovic-bezorgt-koploper-FC-Assen-zege?r=sport

https://www.assercourant.nl/sport/479548/fc-assen-dwingt-vv-helpman-na-rust-op-de-knie-n.html

Dinsdagavond is er een wedstrijd van Onder 23 tussen FC Assen en LTC op de Hoogspanning. Kantine is open en toegang is gratis.

Zondag 5 februari krijgt FC Assen de vv Hoogezand op bezoek.

Stand zondag 2L 29-1-2017