FC Assen JO11-1 wint FC Groningen TOP toernooi!

Op deze mooie zondag 12 maart werd het FC Groningen TOP toernooi bij LTC gespeeld.

Gelijk om 9:00 uur stond de zware wedstrijd tegen FC Groningen 1 op het programma. Het was niet te zien dat bijna iedereen de finale van ‘Wie is de mol’ had gezien, want het hele team begon scherp aan de wedstrijd. Het was nog wel even wennen zonder scheidsrechter, maar na enige tijd scoorde Luuk met een schitterend afstand schot: 1-0! De spelers van Groningen begonnen wat geïrriteerd te raken, maar onze jongens gingen maar door. Niet veel later scoorde Jesse de 2-0 en was de wedstrijd afgelopen. Tot ieders verbazing hadden we van FC Groningen gewonnen, maar het was ook nog verdiend ook.

De tweede wedstrijd speelden we tegen HFC, onze concurrent voor het kampioenschap in de competitie. Door twee doelpunten van Luuk en Rutger wonnen we ook deze wedstrijd. De laatste wedstrijd van de poule speelden we tegen Zuidlaren. Ook een sterke tegenstander, maar Jesse scoorde de 1-0. Zuidlaren scoorde nog de 1-1, maar toen was er al afgefloten voor het einde van de wedstrijd. FC Assen JO11-1 was de poulewinnaar en speelde de halve finale tegen Borger. Dit was een relatief makkelijke tegenstander waarvan met 5-1 werd gewonnen. De finale was gehaald. De andere halve finale was een onderlinge wedstrijd van FC Groningen 1 tegen FC Groningen 2. Na strafschoppen werd FC Groningen 1 de winnaar.

De finale, weer tegen FC Groningen 1. De wedstrijd ging gelijk op en er waren weinig kansen voor het doel. Na 20 minuten was het nog steeds 0-0 en moesten penalty’s de beslissing brengen. Luuk, Teun en Justin scoorden terwijl Jesse de paal raakte, maar FC Groningen had al twee keer gemist en daarom kon Stijn de wedstrijd beslissen. Via de onderkant van de lat kwam de bal op de rug van de keeper en ging hij het doel in! Winst voor FC Assen na penalty’s. Fantastisch gedaan jongens, gefeliciteerd!

De eerste prijs bestond uit 12 kaarten voor een wedstrijd van FC Groningen.