FC Assen verslaat WVV en doet goede zaken

Het eerste elftal mocht zondag 11 maart op weg naar Winschoten om te kijken of daar wat te halen viel. Realistisch gezien mocht je een punt al als winst zien, maar de 2-3 overwinning bracht brede grijnzen op de gezichten van de mannen van Harold Wekema.

In de eerste helft richtte de FC zich op verdedigen, laat WVV zich maar op een muur lopen en hopen op wat spaarzame counters. WVV had van de handvol kansen wel wat mogen verwachten, maar het net werd niet gevonden.

Na rust zou het dan moeten gebeuren, FC Assen stond onderaan en dus zou er gescoord moeten worden. Dat gebeurde ook, 1-0  voor WVV door spits Drent en daar genoten ze van, even…..

Want “de baard” Dzenan Sarkinovic had andere plannen. Vlak na het tegendoelpunt scoorde hij met het hoofd en werd het 1-1. WVV kon weer opnieuw beginnen om een voorsprong te pakken en deed ook hun best. Enkele minuten later maakte de andere WVV spits Marcel Smit de 2-1. Vlak daarna had misschien wel 3-1 moeten zijn, maar die viel niet, goed werk van keeper Renzo Hoving.

Sarko had andere gehaaide plannen (Sarkinovic-Shark=Sarko :-). Halverwege de 2e helft gebruikte hij goed zijn lichaam om de bal af te schermen en schoot knap de 2-2 binnen. Vanaf dat moment was alles mogelijk, WVV drong aan en de ruimtes ontstonden voor FC Assen om te counteren. Henry Mansaray kreeg knap een bal bij de ingevallen Sergio Danhof en die kon zijn geluk niet op dat de bal het net vond, 2-3!

Zelfs de trainer van WVV vond de winst niet gestolen en dus is FC Assen de terechte winnaar en kunnen we vol verwachting uitkijken naar wat ongetwijfeld weer een kraker gaat worden, volgende week thuis tegen Rolder Boys! Komt allen!

1e klasse F
WVV – FC Assen 2-3
Nieuw Buinen – Bergum 1-1
Emmen – Frisia 3-0
Noordster – Hoogeveen 3-2
Rolder Boys – Alcides 0-3
GAVC – SVBO 0-5
FVC – GRC Groningen 1-0

https://www.assercourant.nl/sport/530536/fc-assen-en-leo-verlaten-laatste-plek-na-zeges-forse-nederlaag-asser-boys.html

Gepubliceerd: 11 maart 2018 18:30
Assen – FC Assen heeft een lekkere zondag beleefd. Zelf won de ploeg in de eerste klasse F verrassend met 2-3 van de nummer 4 van de ranglijst, WVV, en het zag bovendien de concurrentie onderin punten inleveren.
  • Dzenan Sarkinovic, Sergio Danhof (FC Assen), Stefan Hendriks en Evan Sturing (LEO). - © FC Assen / LEO
    Dzenan Sarkinovic, Sergio Danhof (FC Assen), Stefan Hendriks en Evan Sturing (LEO). – © FC Assen / LEO

Asser Boys was op eigen veld kansloos tegen GOMOS (1-4) en LEO lijkt op het juiste moment het gaspedaal in de derde klasse B gevonden te hebben. De ploeg van coach Heiko van den Berg versloeg SVZ in Loon met 2-1.

FC Assen

FC Assen heeft de vermaledijde laatste plaats in de eerste klasse verlaten. Sterker, door de zege bij WVV wipte de ploeg van trainer Harold Wekema op de ranglijst in één keer over Nieuw-Buinen (1-1 tegen Bergum), Rolder Boys (0-3 nederlaag contra Alcides) en Frisia (3-0 verlies bij vv Emmen) heen.

De overwinning in Winschoten werd na een 0-0 ruststand bewerkstelligd. Wekema: ‘WVV was in de eerste helft de bovenliggende partij en ik had in de rust tegen de jongens gezegd het initiatief te pakken. Dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan tegen een sterkte tegenstander als WVV, maar we deden het wél.’

Kruising

Toch moesten de Assenaren eerst de 1-0 incasseren, alvorens FC Assen-spits Dzenan Sarkinovic voor de gelijkmaker tekende via een schitterende kopbal in de kruising. De thuisploeg pakte echter weer de leiding (2-1), maar mede dankzij goed keeperswerk van Renzo Hoving bleef FC Assen uitzicht houden op een goed resultaat.

Dat kwam er uiteindelijk ook. Weer Sarkinovic zorgde voor de 2-2 en het was Sergio Danhof die na  een snelle counter over drie schijven de 2-3 zege binnen werkte. Wekema: ‘Een prima resultaat, maar we zijn er natuurlijk nog niet. Het is wel fijn om weer eens te kunnen beschikken over een nagenoeg fitte selectie, ik had vandaag vijf wisselspelers naast me zitten en dat is lang niet voorgekomen. Maar we blijven het van week tot week bekijken, te beginnen volgende week met de mooie derby thuis tegen Rolder Boys.’

En op Tweenul.nl

https://www.tweenul.nl/nieuws/wvv-verliest-thuis-tegen-laagvlieger-fc-assen

WINSCHOTEN –  Voorafgaand aan deze wedstrijd zaten er welgeteld tien plekken en vijftien punten verschil tussen beide ploegen. FC Assen stond op de onderste plek, terwijl WVV nog mee doet om de bovenste plaatsen. De Assenaren zorgde door een 2-3 overwinning voor een ware verrassing.   

door Gert Meulman

De Winschoters kregen in de eerste helft de betere kansen maar vergaten te scoren. In de tweede helft werd er nog wel tot twee keer toe een voorsprong genomen, maar wisten de mannen uit Assen steeds terug te komen. Martijn Drent en Marcel Smit scoorden voor de ploeg van trainer Jan Kloetstra. Invaller Dzenan Sarkinovic maakte daarna de beide gelijkmakers. En tien minuten voor tijd pakten de Assenaren de overwinning, eveneens invaller Sergio Danhof maakte de driepunter. De ploeg van Wekema klimt door deze overwinning gelijk naar de 11de plek en heeft op dit moment drie ploegen onder hun. De Winschoters zijn bij vlagen erg wisselvallig bezig, maar blijven nog op een vierde plek op de ranglijst staan.

Jan Dammer, elftalleider van WVV over de wedstrijd: ,,We zijn terecht afgestraft, het was allemaal te wijten aan een stuk lamlendigheid bij ons, erg teleurstellend. We maakten een paar domme persoonlijke fouten, die gelijk werden afgestraft. Het is een stukje instelling wat ontbrak, we liepen op een gegeven moment tegen onszelf te voetballen.“