Indeling 1e klasse F 2017-2018 bekend (+beker en selectie)

FC Assen voetbalt komend seizoen in de 1e klasse F en is ingedeeld met de volgende clubs:

MVV Alcides uit Meppel

Alcides speelt al jaren op hoog niveau, vorig jaar ook 1e klasse, daarvoor hoofdklasse. Afgelopen seizoen eindige de Meppelaren in de 1e klasse E Oost op de 4e plaats en speelden nacompetitie, waarin promotie niet lukte.

Bergum uit Burgum

Het Friese Bergum kwam vorige seizoen in de 1e klasse F Noord uit en eindige in de middenmoot op plek 7. Met 9 overwinningen, 8 gelijk spelen en 9 nederlagen zal dit een lastige tegenstander worden voor de FC.

vv Emmen

De amateurs uit Emmen zijn de grondleggers van de profs van FC Emmen. Emmen draait al geruime tijd in de 1e klasse mee en eindigde afgelopen seizoen als 6e met een periode titel. In de nacompetitie lukte het niet door de 1e ronde te komen.

FVC uit Leeuwarden

De Friezen van FVC zullen ook geen eitje worden voor de mannen van Harold Wekema. Vorig seizoen 9e in de 1e klasse F na een aantal seizoenen ervoor nog in de hoofdklasse te hebben gespeeld, is de verwachting dat FVC een stabiele middenmoter is.

GAVC uit Grou

Nog een Friese deelnemer in de 1e klasse, GAVC is gepromoveerd uit de 2e klasse K door kampioen te worden. Een bekende oud-speler van Grou is de alom bekende Foppe de Haan.

GRC uit Groningen

GRC is geen onbekende voor de FC Assen, met een nette 4e plek in de 1e klasse afgelopen seizoen lukte het de Groningers niet om in de nacompetitie promotie af te dwingen. Verschillende profvoetballers hebben in het verleden bij GRC gespeeld, ongetwijfeld de bekendsten zijn de gebroeders Koeman.

vv Hoogeveen

Hoogeveen eindige afgelopen seizoen als 3e in de 1e klasse F, maar viste achter het net voor nacompetitie. De Hoogeveners spelen al jaren op hoog niveau en zal een tegenstander worden om rekening mee te houden.

LAC Frisia 1883 uit Leeuwarden

De oudste club uit deze klasse stamt zoals de naam doet vermoeden uit 1883. In die jaren werd er cricket gespeeld in Leeuwarden, vanaf 1894 word ook gevoetbald. De laatste 10 jaar wordt in 1e en 2e klasse gespeeld, afgelopen seizoen eindige Frisia op de 11e plek in de 1e klasse F.

Nieuw Buinen

Nieuw Buinen (niet te verwarren met Buinen) kwam afgelopen seizoen in actie in de 1e klasse en eindigde heel knap als 2e achter het sterke Achilles 1894. In de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse kwam men nog heel knap in de laatste ronde, echter bleken toen de tegenstanders te sterk. Nieuw Buinen kan als titel-kandidaat worden weg gezet.

Noordster uit Oude Pekela

Een oude bekende en ééntje met nare gevoelens, want in de uitwedstrijd vorig seizoen werd de FC compleet weggespeeld na een collectieve off-day. Noordster heeft knap in de nacompetitie (na op de 9e plaats te zijn geëindigd, echter door knappe 2e competitiehelft de periode titel te hebben gehaald) de 1e klasse gehaald door vv Roden met 1-3 te verschalken in de herkansingsfinale. Als ze net zo sterk starten in komend seizoen als 2e helft afgelopen seizoen, dan kunnen ze nog verrassen.

Rolder Boys

Nog een oude bekende, Rolder Boys heeft ook via de nacompetitie de 1e klasse gehaald. Dat belooft wederom twee mooie derbey’s komend seizoen. In de 2e ronde van die nacompetitie hebben de Roldernaren met twee goede zeges de promotie verdiend tegen Noordster. Na 1 seizoen in de 2e klasse mogen de Boys het weer proberen in de 1e klasse.

SVBO uit Barger-Oosterveld

De combinatie uit Barger-Oosterveld bij Emmen is een vaste klant in de 1e klasse. Afgelopen seizoen een stabiele middenmoter en de 8e plek als eindnotering. Met goede resultaten in de 2e helft van de competitie met name, zo wisten ze op de slotdag nog Hoogeveen te kloppen met 0-3.

WVV uit Winschoten

De Winschoter Voetbal Vereniging speelt al sinds 1896 in de competities en de laatste jaren op 1e klasse niveau. Met een nette 5e plek afgelopen seizoen zal dit ook een ploeg zijn om rekening mee te houden.

FC Assen

Trainer Harold Wekema heeft dinsdagavond voor het eerst getraind met de nieuwe selectie. Komend weekend is er een oefenwedstrijd tegen MSC Meppel gepland en dinsdagavond tegen GOMOS thuis. (interresant, want GOMOS is ook in de beker tegenstander)

De KNVB beker indeling:

In poule 111 is FC Assen ingedeeld met Beilen, GOMOS en ONT (Opeinde)

ONT speelt in de 2e klasse zaterdag (net gepromoveerd) , GOMOS in de zondag 2e klasse K en Beilen in 2e klasse L.

De selectie voor komend seizoen bestaat uit:

1e elftal vorige team: positie:
Jordi van der Veen Rolder Boys Doelverdediger
Tim de Winter FC Assen Verdediger/Vleugelspeler
Thijs Brandhorst FC Assen Verdediger
Mart Oosting Achilles 1894 Verdediger
Dolf Nanlohy Be Quick 1887 Verdediger/middenvelder
Mohammed Aref FC Assen 2 Middenvelder
Sergio Danhof Achilles 1894 Verdediger/middenvelder
Jeffrey Wu FC Assen Verdediger/middenvelder
Henry Mansaray FC Assen Middenvelder/Aanvaller
Dorjani van der Heide FC Emmen Middenvelder/Aanvaller
Josias Eshuis ACV Middenvelder/verdediger
Safan Tauran FC Assen Verdediger
Wesley van der Wal FC Assen 2 Middenvelder
Dzenan Sarkinovic FC Assen Aanvaller
Karim Rabhi Amboina Middenvelder
Faisal Rabhi FC Assen Middenvelder
Marcel Koster FC Assen Middenvelder
Camiel Sewuster FC Assen Verdediger/Vleugelspeler
Marinus Gerding FC Assen Middenvelder
Renzo Hoving (k) FC Assen Doelverdediger
Emir Ahmed FC Assen Verdediger
Staf:
Harold Wekema hoofdtrainer
Bas Vogelzang assistent trainer
Lammert Mulder keeper trainer
Andre Sturre verzorger
Jeroen Fokkens fysio
Mieke Sturre verzorger
Bouke Pakes leider/materialen
Karste Vogelzang teammanager