It giet oan!

Woensdagochtend 29 november kwam het verlossende bericht: ondanks de mist en kou ging het toernooi in Heerenveen die middag gewoon door! Om 14:00 uur vertrokken de jongens van onze JO8-1, vergezeld door ouders, opa’s en oma, op uitnodiging van SC Heerenveen naar trainingscomplex Skoatterwâld voor een JO8 toernooi. Een extra bijzonder toernooi voor Thijmen, aangezien hij sinds een aantal weken meetraint bij de voetbalschool van SC Heerenveen. Eén speler minder dus voor FC Assen vandaag.

Er stonden een aantal mooie onbekende tegenstanders op het schema van dit JO8 toernooi. SC Heerenveen deed met drie JO8 teams uit de eigen voetbalschool mee, ASV Dronten was met twee JO8 teams naar Heerenveen afgereisd en DOS Kampen had besloten hun JO8-1 en JO9-1 (?!?) af te vaardigen.

Het werd een heerlijk middagje voetbal voor de jongens. De eerste wedstrijd tegen team B uit Dronten werd met 4-1 gewonnen. Daarna was SC Heerenveen voor het eerst de tegenstander. Na een onverwacht snelle 2-0 voorsprong, bleken de Friezen vooral van afstand zeer trefzeker. 2-4 verlies was dan ook een terechte uitslag. Daarna tegen de JO8 uit Kampen. Een leuke wedstrijd met veel kansen aan beide kanten, waarbij de Kloosterveners uiteindelijk met 6-3 aan het langste eind trokken. De JO9-1 uit Kampen bleek vervolgens letterlijk een maatje te groot voor onze jongens, maar tegen team A uit Dronten ging het mooi gelijk op. De 2-3 nederlaag had zomaar een gelijkspel of overwinning kunnen zijn. Tot slot de zesde en laatste wedstrijd tegen een ander SC Heerenveen team. Links en rechts leek de vermoeidheid toe te slaan bij de verschillende teams en inmiddels was het flink aan het regenen, maar onze boys speelden misschien wel hun beste wedstrijd. Scherp voor de goal en weinig weggeven achterin: met 8-2 werd SC Heerenveen verslagen.

Al met al een leuke middag voor alle jongens (en toeschouwers) met veel plezier, sportiviteit tussen de teams en veel goals. Helaas zat Thijmen vandaag net in het team waar we niet tegen gespeeld hebben, maar gelukkig zien we hem elke zaterdag spelen in een zwart/geel shirt.