Kämpferische Mädchen mit Spaß im Fußball

Vorige week zaterdag was er weer eens winst voor de meiden van MO13-1. Het goede voetbal van een week eerder tijdens de bekerwedstrijd tegen MSC werd toen niet beloond, nu wel. Op het hoofdveld van FC Assen mocht de zwart/gele brigade aantreden tegen de meiden van Steenwijkerwold. Vanaf het begin was het duidelijk dat de punten in Assen zouden blijven. Een ware omsingeling voltrok zich en Elise begon te hopen op een 6-0 voorsprong met de rust zodat ze mocht spelen in plaats van keepen maar na de 3-0 stokte de productie. Na de rust kwam er nog 1 doelpunt bij dus kon er een eindstand van 4-0 genoteerd worden. Een sportieve wedstrijd waar de echte strijd wat we een week eerder zagen van de meiden deze keer niet getoond hoefde te worden. Voetballend waren we deze keer gewoon beter.

Het is natuurlijk de mooiste periode van het jaar om te voetballen. Anderen werken graag in de tuin op een vrije zaterdag met dit mooie lenteweer maar deze meiden willen alleen maar voetballen, voetballen en voetballen. Dat bleek toen er een beroep op MO13-1 werd gedaan door MO13-2. Iedereen wilde wel mee doen maar er waren er maar drie nodig. De meiden van MO13-1 kregen er daar ook geen genoeg van want er werd veelvuldig gescoord en gebikkeld en…… Gewonnen. Naast de twee trainingen doordeweeks stond er ook nog schoolvoetbal op het programma. Onze paar voortgezet onderwijs leerlingen die we hebben speelden voetbal (met wisselend succes) tijdens het Olympic Moves gebeuren. Onze basisschool leerlingen streden op het terrein van ACV (zien ze daar ook een keer goed meidenvoetbal!) om de eer van hun school. Het was FC Assen die domineerde maar ook vooral tegen elkaar streed. Met een beetje geluk was het de OBS Kloosterveen met maar liefst vijf MO13 meiden in hun gelederen die de overwinning greep.

Vandaag was het alweer zover, we mochten weer de wei in. Het was weer eens HZVV die de tegenstander was. Een tactiek bespreking wordt steeds korter aangezien HZVV voor ons geen geheimen meer heeft, dachten we…….. HZVV trad aan met hun bekende fysiek sterke ploeg die het vooral moet hebben van opportunisme en een uitstekende laatste vrouw die bijna niemand door laat. Het geheime wapen van HZVV was deze keer echter de scheidsrechter. Over vrijwilligers die op hun vrije zaterdag een potje willen fluiten uiteraard niets dan goed maar deze keer toch een klein beetje opbouwende kritiek/tips. (mocht hij dit lezen!)

  • Duwen doe je met je schouder en niet met twee handen vooruit.
  • Een wedstrijd voor MO13 duurt 2×30 minuten en geen 2x 28 minuten (blessuretijd moet je bijtellen, niet aftrekken)
  • Een grensrechter staat er als hulpmiddel omdat je als scheidsrechter niet alles kunt zien (zeker niet wanneer je zelf in de middencirkel staat!)
  • Bij onduidelijk inconsequent lijden/leiden gaan spelers zelf de norm bepalen.
  • Wanneer een keepster geblesseerd raakt kun je bij meidenvoetbal niet even een shirtje wisselen op het veld.
  • Een goede scheidsrechter valt niet op!!!!!!!!

Zoals ik al eerder beschreef blijft een scheidsrechter onmisbaar en gewaardeerd. Daarom ook deze opbouwende kritiek zodat ze nog beter worden. Dit klinkt allemaal een beetje zuur want er werd dan ook verloren met 1-0. Goed gevoetbald werd er wel. Een gelijkspel was zeker terecht geweest maar helaas krijg je niet altijd wat je wilt (vertalen in het Engels en je hebt een hit). Vooral de strijdbaarheid en combinaties over de flanken viel op.

Het voetballen was echter nog niet over voor de dag. MO13-2 kampt nog steeds met een blessuregolf dus mochten twee speelsters doorrijden naar Schoonebeek om met succes MO13-2 aan de overwinning te helpen. Ook de komende week staat weer bol van voetbalactiviteiten. Uiteraard trainen maar daarnaast ook een leuke oefenwedstrijd tegen een Duits meidenteam uit “Wittmund”. Van Duitsers heb je pas gewonnen wanneer ze in de bus terug zitten dus wat we willen zien is:

Kämpferische Mädchen mit Spaß im Fußball!!!!!!!!

Apart voor onze gasten uit Duitsland zal Rosalie volgende week een verslag in het Duits maken.