Kampioen!!!!

En daar is ie dan………. MO13-1 is vandaag alsnog kampioen geworden van de najaarsreeks 2016. Met de overtuigende cijfers van 10 gespeeld, 27 punten, 77 voor en 4 tegen lieten we HZVV MO13-1 net achter ons. Het was spannend op sportpark de Hoogspanning vandaag aangezien het kampioenschap uiteindelijk op doelsaldo beslist werd. 2 uur eerder moest HZVV aantreden tegen onze vriendinnen van ACV. Vooraf was het speculeren, zal ACV haar sportieve plicht doen en weerstand gaan bieden tegen HZVV? ACV vocht zich in de 2e helft geweldig in de wedstrijd en wist de schade beperkt te houden tot 11-1. Dat klinkt nog veel maar tegen de erg goede ploeg van HZVV is dit gewoon goed gedaan. Dank dus naar de meiden van ACV. Zelf mochten we thuis aantreden tegen VCG uit Geesbrug. De nummer 5 van de ranglijst. Bij aanvang van onze wedstrijd wisten we dat we aan een 3-0 zege genoeg zouden hebben maar hielden voor de zekerheid toch maar 4-0 zege aan als uitgangspunt. Maar winnen moesten we!! Moeten winnen, 4x moeten scoren, geen doelpunten tegen krijgen geeft natuurlijk een hoop stress. Een echte kampioenswedstrijd dus.

Na 3 doelpunten in de 1e 10 minuten waren het de geweldige keepster van VCG, paal en lat die een hogere score in de weg stonden. De bal wilde er maar niet in. Vlak voor rust viel de bevrijdende 4-0 en daarmee was het eigenlijk wel duidelijk. In de rust zagen we opgeluchte gezichten, kwam het grote kampioensspandoek uit de tas en was de focus een beetje van het scoren af. Toch maakten we er nog 3 zodat er dezelfde uitslag als de uitwedstrijd tegen VCG op de borden kwam. De sportieve meiden van VCG moesten ons kampioensfeestje ondergaan maar namen ook dit sportief op. Een uitgereikte blauwe kaart na de wedstrijd was dan ook niet meer dan terecht.

img_25371

Het afgelopen halfjaar is FC Assen MO13-1 voetballend, individueel en als team, erg gegroeid. Naast het voetbal is het ook een echt team. Er wordt met en voor elkaar gejuicht. Zelfs tijdens de wedstrijd worden de logeerpartijtjes van de zaterdagavond al besproken. Een echt vriendinnenteam dus waar we veel plezier aan beleven en hopelijk nog zullen beleven. Na de winterstop gaan we het team door de helft hakken om zo twee teams te creëren voor de zaalvoetbalcompetitie.  Maar daarna komen we weer samen en gaan we met elkaar de voorjaars competitie in. Dat zal andere koek gaan worden. Alleen maar topteams staan ons dan op te wachten en zal winnen geen vanzelfsprekendheid meer zijn. Winnen is echter ook niet het doel. Lol, plezier, vriendschap, strijd en beter worden wel. Hiermee zijn jullie geweldig onderweg. Super goed gedaan meiden!!!!, Wij als leiders en ouders zijn super trots op jullie.

Rosalie en Remko