Meidenjaar en voorlopige teamindeling

Wat een geweldig mooi jaar hebben we met z’n allen beleefd. We deden qua aantal meiden een stapje terug in het begin van het voetbalseizoen maar het blijkt maar weer dat je soms een stapje terug moet doen om er vervolgens twee vooruit te zetten. Het zijn er echter geen twee geworden maar misschien wel vijf stapjes vooruit.

MO11-2

Ons jongste meidenteam van afgelopen jaar heeft een geweldige ontwikkeling doorgemaakt qua voetbalkwaliteit maar ook qua beleving. Het team begon met 7 enthousiaste meiden aan het seizoen maar groeide al snel tot 11 en toen is er besloten om het daar bij te laten en de rest alleen als trainingslid  toe te laten. Dit geweldig leuke team bestaande uit bijna alleen maar 1e jaars verloor veel en dik in het begin maar langzamerhand werden de nederlagen kleiner en werd zelfs gelijkgespeeld tegen veelal grotere meiden. Na de winterstop bleek de ontwikkeling zich voort te zetten en werd er steeds beter gevoetbald en ook veelvuldig gewonnen. We werden zelfs knap 2e in de competitie. Naast teamgenoten zijn het vriendinnen en dus een hechte groep. Oh en ze hebben de beste Yell van heel Assen!

MO11-1

Stuk voor stuk goeie voetbalsters die komend seizoen het grote veld gaan bestormen. Het jaar is niet altijd even uitdagend geweest door een groot verschil in leeftijd en kwaliteit bij de tegenstanders. Grote uitslagen als gevolg waardoor ons geliefde positiespel niet echt uit de verf kwam. Zo nu en dan kwam er een tegenstander van ons kaliber voorbij en dan duurde het even voor we gewend waren aan de weerstand. In de najaarsreeks een mooi kampioenschap behaald en in de voorjaarsreeks moesten we in GVAV onze meerdere erkennen. In de loop van het jaar werd er steeds volwassener gespeeld, een mooie ontwikkeling! Jullie zijn  stuk voor stuk toe aan een nieuwe uitdaging.

MO13-2

Deze jonge groep meiden heeft een zwaar jaar gehad door vele wedstrijden met een krappe selectie. Toch mogen jullie heel tevreden zijn over de resultaten. Een prima middenmootplaats in de najaarsreeks die veelal gespeeld werden in Noord Groningen en een 5e plaats in de voorjaarsreeks die in Zuid Drenthe werd afgewerkt! Vele kilometers hebben jullie gemaakt. Ouders daarvoor veel dank! Het team had eigenlijk elke wedstrijd wel een beetje hulp nodig om een 11-tal op de been te kunnen brengen. Met dank aan de flexibiliteit van de leiders en meiden is dit uiteindelijk prima gelukt. Door de hoge trainingsopkomst lieten jullie blijken dat de lol er zeker in zat. Goed gedaan meiden!

MO13-1

Wat een jaar, wat een team! Vooraf was er gerekend op een goed en gezellig team maar wat jullie presteerden was boven verwachting. Vele prijzen of bijna prijzen werden behaald, finales werden gespeeld en de ontwikkeling individueel en als team was mooi om te zien. Naast de goede groep meiden kenmerkte de samenhorigheid van de ouders zich ook. Voor een extra vrijwilligersdienst of meewerken aan een sponsoractie draaiden deze toppers hun hand niet voor om. De meiden willen gewoon altijd voetballen en dat is als trainer erg prettig. De groep gaat grotendeel door naar MO15-1 maar gaat eerst nog met elkaar op kamp, ik gok dat er gevoetbald gaat worden……

 MO15-1

Ons oudste meidenteam heeft een moeilijk begin gekend. Een grote groep van 18 met kliekjesvorming en een groot verschil in voetbalkwaliteit. Maar iedereen ging er positief in en werkte hard. In de loop van het jaar vielen er een paar meiden weg en kwamen er een paar bij en langzamerhand werd het team meer een echt team. De leiders die zich soms sociaal werkers voelden hebben er een mooi team van gemaakt waar iedereen zich veilig voelde en plezier had. De trainingsopkomst was hoog en de inzet ook prima. Voetballend moesten we wennen aan het fysieke aspect van MO15 voetbal. Voetballend waren we geregeld beter maar kregen we vaak onterecht de deksel op onze neus. Er werd echter niet geklaagd, het plezier was en bleef er. In de najaarsreeks leverde dat een middenmoot plaats op en in de voorjaarsreeks ook. Tot het einde werden hele goede wedstrijden afgewisseld met knullige nederlagen. Jullie mogen trots zijn op de geleverde prestaties van het afgelopen seizoen.

Voorlopige indeling:

De indeling laat door een paar laatste moment aanmeldingen even op zich wachten. De indeling van MO13-1, MO13-2, MO15-1 en MO17-1 zal daarom pas aankomende zaterdag bekend worden gemaakt. Mochten er de komende periode nog mutaties in positieve zin zijn is het mogelijk dat er nog een MO15-2 of een MO17-2 zal worden opgericht. Deze beslissing zal echter niet voor de zomervakantie plaats vinden.  Hier alvast de indeling van onze twee jongste meidenteams. Na aankomende zaterdag wanneer de andere teams dus ook bekend zijn zullen potentiele leiders worden benaderd. Het trainingsschema volgt later.

MO11-1   MO11-2
Jytte Boerema Mirthe Jonkers
Chesney Tuapattinaja Rosalien (nieuw)
Indy Oosterhagen Grianne Eggens
Dorien van der Voort Lotte van Vendeloo
Allesandra Hiariej Marieke Gils
Mijs Siegers Eva Blauw
Elcke Koops Ghislaine Algra
Roos Plender Sophie (nieuw)
Maud Schipper (K) Cheyenne Muskita
Chun-mei Robbertsen Jasmijn Vrieling