Met meer plezier beter leren voetballen

FC Assen heeft een heldere opleidingsvisie opgesteld voor haar jeugdteams. Deze geldt voor selectie als niet-selectie teams van FC Assen. De Technische Commissie is op dit moment druk bezig de visie om te zetten naar beleid en een opleidingsplan. Belangrijk onderdeel van het opleidingsplan is hoe de ideeën concreet, zichtbaar en eenduidig vertaald kunnen worden naar de wekelijkse training van onze jeugdopleiding. Na een inventarisatie van organisaties die voetbalmethodes aanbieden is gekozen om een pilot te starten met de VTON voetbalmethode.

De VTON Voetbalmethode is een doorlopende leerlijn voor de jeugd van 5 tot en met 19 jaar. Trainers en spelers werken in een jaarplanning samen aan concrete doelstellingen. Alles komt aan bod: techniek, tactiek, fysiek en mentaal. De methode wordt ondersteund met meer dan 700 kant-en-klare trainingen en wordt volledig digitaal aangeboden.

 

Dankzij de VTON methodiek krijgt iedere speler binnen onze vereniging de juiste leeftijdsspecifieke voetbalhandelingen aangereikt waardoor iedere speler met plezier en passend bij hun voetbalkwaliteiten beter leert voetballen.

 

Op 24 oktober 2016 worden onze trainers geïnformeerd en krijgen ze een introductie in het gebruik van de VTON voetbalmethode. Met vragen kunt u terecht bij tc@fcassen.nl . U kunt ons natuurlijk ook op zaterdag even aanschieten. Wij laten u graag zien wat de methode concreet inhoud en wat de mogelijkheden zijn.

 

Technische Commissie FC Assen