Nieuwe hoofdsponsor bekend!

Voor het komende voetbal seizoen heeft FC Assen een nieuwe hoofdsponsor. Opvallend is dat de sponsor – het bedrijf van voorzitter Jan van der Laan – ervoor heeft gekozen zichzelf niet zichtbaar te presenteren op kleding en andere uitingen. Daarvoor in de plaats is de keuze gemaakt een maatschappelijke organisatie de mogelijkheid te bieden zichzelf meer te presenteren, zonder dat daar financiële of andere prestaties tegenover staan.

Vaart Welzijn

De keuze van de sponsor voor een maatschappelijke organisatie is Vaart Welzijn uit Assen geworden. Deze organisatie is de komende drie seizoenen zichtbaar op de kleding van het eerste elftal van FC Assen. De sponsor heeft gekozen voor Vaart Welzijn vanwege een aantal redenen. Het is een Asser gerelateerde organisatie die gericht is op de toekomst en actief is in het welbevinden en gezonde leefstijl van burgers, zonder daar zelf een financieel belang bij te hebben.

Elders in de wereld komt dit vaker voor. De naam ‘UNICEF’ is bijna niet meer weg te denken van het voetbaltenue van FC Barcelona. De wereldberoemde voetbalclub heeft voor 2006 nog nooit shirtreclame gehad en met dit geweldige gebaar heeft de club sindsdien haar traditie verbroken. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, betaalt UNICEF niet voor deze reclame. Sterker nog: FC Barcelona doneert 1,5 miljoen euro per jaar aan UNICEF! Tegenwoordig staat Qatar Airways als hoofdsponsor op de voorkant van de voetbalshirts en UNICEF op de achterkant, onder het rugnummer.

Nieuwe welzijnsorganisatie

Vaart Welzijn is sinds een jaar de nieuwe welzijnsorganisatie in Assen, waardoor een frisse wind waait door het sociaal en maatschappelijk werk in de gemeente Assen. Vaart Welzijn is er voor alle burgers in en om Assen die vragen of ideeën hebben over wonen, welzijn, zorg, leefstijl, opgroeien en actief meedoen in de samenleving.

Bekendmaking

Dinsdagavond werd tijdens de wedstrijd tussen FC Assen en jong FC Groningen het sponsorcontract getekend. De wedstrijd werd gewonnen door jong FC Groningen met 9-0. Zondag 28 augustus wordt de nieuwe kleding met opdruk van Vaart Welzijn gepresenteerd tijdens de jaarlijkse open dag van FC Assen op sportpark de Hoogspanning.