Historie

Over de Club

FC AssenvlagFC
Op 11 juli 1972 werd met Koninklijke goedkeuring door de KNVB toestemming gegeven om de naam Sportclub Assen om te zetten in FC Assen. Hoe men zijn best ook deed de neergang was echter niet meer te stoppen. Een juwelier in Assen werd bereid gevonden om FC Assen financieel te helpen, er werd een advertentie in kranten geplaatst met een oproep te komen voetballen bij FC Assen, met als lokkertje een bekend persoon als trainer namelijk Abe Lenstra. En ook hier bleek maar weer eens, een goede en bekende voetballer is niet altijd een goede trainer.

In 1977 voetbalde FC Assen in dezelfde klasse als in 1925 toen onze historie begon, namelijk de 1ste klasse DVB. In 1977 werd men ook kampioen van de 1ste klasse DVB en nadat ze ook kampioen van het Noorden waren geworden ging FC Assen naar Zeist om mee te doen aan het algemeen Nederlands kampioenschap afdelingsploegen. FC Assen werd in 1977 Nederlands kampioen!!

Tot midden jaren 90 had men een redelijk aantal leden, veel medewerkers van de NAM deden hun kinderen bij FC Assen op voetbal. Ook zaten er kinderen en volwassenen van asielzoekers centrum Hooghalen bij FC Assen op de club. In de jaren 70 en 80 beschikte FC Assen over een bloeiende en sterke Dames Afdeling. In 1983 promoveerden de dames zelfs naar de Hoofdklasse. In de jaren 90 was de Gemeente weer bezig met het verhuizen van Sportverenigingen. Achilles en ASKO gingen naar Marsdijk, Asser Boys schoof een klein beetje op en VDW-OLS, ijsbaan Kloosterveen en FC Assen gingen naar Kloosterveen. Dat FC Assen naar Klooster-veen verhuisde was een goede zet. Op de oude locatie, hoe mooi het Sportpark Stadsbroek er ook bijlag, was FC Assen doodgebloed.

Na een vertraging van enkele jaren ging in maart 2003 de eerste schop de grond in. Op 11 juni 2003 werden feestelijk de eerste vloerplaten gelegd en op 30 juni 2004 wordt het sportpark “De Hoogspanning” officieel geopend.

Met een aantal van ongeveer 100 leden voetballend in de 6deklasse is FC Assen verhuisd van Stadsbroek naar Kloosterveen waar FC Assen nu rond de 600 leden heeft, en de groei is er nog lang niet uit. In 2014 is het sportcomplex uitgebreid met zes extra kleedkamers. Deze uitbreiding was hard nodig om de vele wedstrijden in het weekend te kunnen faciliteren en de verwachte ledengroei van de vereniging te kunnen opvangen. Tevens heeft FC Assen nu de beschikking over een mooi dakterras met een fantastisch uitzicht over de velden.

De afgelopen 10 jaren is het eerste elftal 4 keer kampioen geworden en voetbalt inmiddels in de 1e klasse, en met een sprankelende jeugdafdeling is de club op de goede weg en weer bijna op het niveau die de directeur van Stork in 1960 voor ogen had.