Spektakel op de Hoogspanning

Zaterdag 18 maart ’17 op het ongebruikelijke tijdstip van 15.00 uur speelden Assen jo15-4 en Achilles 1894 jo15-5 hun wedstrijd op de Hoogspanning. De twee ploegen kenden elkaar al van de najaar competitie, waarin de onzen kampioen werden en Achilles op de 2 e plaats eindigde.

Beide ploegen promoveerden naar de 3 e klasse en stonden zodoende voor de 2 e keer tegenover elkaar.

Om klokslag 15.00 floot de scheidsrechter, die al dan niet bewust “man van de wedstrijd” werd, de wedstrijd in gang. Ondanks het late tijdstip waren onze jongens in de beginfase niet wakker, waardoor Achilles al binnen een minuut op een 0-1 voorsprong kwam. Assen had in de beginfase moeite met de snelheid van spitsen van Achilles.

De jongens vochten zich echter knap terug in de wedstrijd en na een overtreding op Devin in de 16 meter kon de scheidsrechter niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Sven wist met dit buitenkansje wel raad en de gelijkmaker stond op de borden. Het spelbeeld bleef tot aan de rust op en neer golven. Achilles kwam op 1-2 waarna Devin voor de 2-2 ruststand zorgde.

Daarmee was de koek nog lang niet op. Na de rust kwam Achilles wederom op voorsprong en zorgde Devin wederom voor de gelijkmaker. Het aanwezige publiek ging er goed voor staan. Ondanks de koude wind konden de toeschouwers het gebodene op waarde schatten. Nadat jo15-4 voor de vierde keer op achterstand was gekomen was het de beurt aan Sam om de gelijkmaker te produceren.

Wederom kwam Achilles op voorsprong en nadat de scheidsrechter een gele kaart aan 1 van onze spelers had gegeven (wat een tijdstraf van 10 minuten betekent) moest Assen met 10 man verder. De betroffen speler kreeg op weg naar de zijlijn nog de rode kaart!!!! gepresenteerd. Was de gele kaart en uiteindelijk rode kaart gegeven voor ernstig gemeen spel dan had ik er vrede mee gehad. Maar nu??? Er wordt op het veld altijd wel wat geroepen. Als dat niet door de beugel kan is een gele kaart op zijn plaats. Maar doe het dan consequent. Een speler die teleurgesteld is en wat naar de scheids roept, omdat zijn ploeg achterstaat omdat de keeper van de tegenpartij tijd aan het rekken is negeer je.

Met 10 man sleepten de jongens er tegen de verwachting in alsnog een zwaarbevochten gelijk spel uit. Devin knalde de met gejuich ontvangen 5-5 binnen. Een waar spektakel, met helaas een zwart randje. Volgende week is er een inhaalweekend en aangezien wij alles tot nu toe hebben gespeeld zijn we vrij.

JO15-4 speelt weer op 1 april, geen grap, om 11.30 uur uit tegen Gomos.

John Elsinga