Strijden tot je omvalt

Wat een geweldige wedstrijd afgelopen zaterdag door de meiden van FC Assen MO13-1 en BDE MO13-1. Niet dat het heel erg goed was maar het publiek kreeg wel een echte wedstrijd voorgeschoteld. Het niveau van beide ploegen was voor meidenbegrippen gewoon prima te noemen en dan wint de meest gelukkige aan het einde meestal. FC Assen MO13-1 was met een zege van 3-0 de ploeg die het geluk aan haar zijde had.

BDE heeft als clubtenue een zwart shirt gekozen wat ons de kans gaf om in ons splinternieuwe trainingstenue aan te mogen treden. Dit tenue is volledig beschikbaar gesteld door Pap Eggs BV, waarvoor uiteraard onze grote dank.

Dat deze wedstrijd lastig zou gaan worden was vooraf al wel duidelijk. Net als ons heeft BDE ook geselecteerd en heeft het een ervaren en goed MO13-1 team. Voetballend en qua positiespel had BDE het prima voor elkaar. Wij stelden daar de 1e helft goed voetbal aan de bal tegenover maar waren nog niet overal op het veld even scherp. Duels werden niet met volledige overtuiging aangegaan en dat resulteerde in de 1e helft tot de beste kansen voor BDE. Een bal van de lijn gehaald door Jasmijn en een geweldige 1 op 1 overwinning van onze keepster Anna zorgden er echter voor dat er niet gescoord werd door BDE in de 1e helft. Dat deden wij echter aan de andere kant ook niet. Een paar gevaarlijke situaties uit goed genomen corners zorgden voor hachelijke situaties maar leverden helaas geen doelpunt op. Een gelijke stand was met de rust dan ook terecht te noemen. In de 1e minuten van de 2e helft werd er overal op het veld meer strijd geleverd. Met bloed zweet en tranen werden de duels aangegaan en steeds vaker konden we met kracht gevaarlijk opdoemen voor het doel van BDE. Het duurde dan ook niet lang tot 2 bevrijdende doelpunten voor opluchting zorgden bij de meiden, leiding, ouders en supporters van FC Assen MO13-1. Met deze twee doelpunten was het verzet van BDE enigszins gebroken. We scoorden via een fraaie aanval nog een 3e doelpunt en daarmee was de eindstand bepaalt. We zijn blij dat we deze tegenstander niet later in het seizoen tegen komen. Bij BDE waren namelijk een aantal goede voetbalsters die nog maar net op een groot veld speelden waardoor ze nogal eens buitenspel stonden. Door het goede aansluiten van onze verdedigers maakten we daar prima gebruik van.

Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen VV Hoogeveen MO13-1 op het programma. De 1e wedstrijd voor hun heeft geen doorgang gevonden dus is het even afwachten wat de kracht van deze tegenstander gaat worden. Wat ons te doen staat is wederom heel hard werken en strijd leveren tot je er bij neer valt. We hebben gemerkt dat dit iets op levert wanneer het voetballend net niet lukt.

Als leiders hebben wij wederom weer van jullie spelplezier en teamgeest genoten en kijken we alweer uit naar aankomende zaterdag.

Karin en Remko