Teamindelingen jeugdteams O8 t/m O19 seizoen 2017-2018

Als TC zijn wij al weer druk met de voorbereidingen van het nieuwe seizoen. Veel spelers gaan naar een hogere leeftijdscategorie en zullen op een bij hen passend voetbalniveau worden ingedeeld.

Voor alle indelingen geldt dat de keuzes zijn gemaakt op basis van de informatie van de huidige trainers, nieuwe trainers, scoutingsformulieren, leiders en eigen observaties van de TC.

Selectieprocedure

Om meer spelers een mogelijkheid te geven om zich te laten zien, hanteren we dit jaar een andere opzet als in het verleden. Hieronder leggen we deze procedure in het kort uit.

De voorlopige selectie per leeftijdsgroep wordt samengesteld door de Technische Commissie. Deze groep is groter dan er uiteindelijk nodig is voor de twee teams (voor elftallen 32 – 40 spelers). Van 24 mei tot 16 juni trainen zij gezamenlijk onder leiding van de nieuwe trainers.

De spelers ontvangen een uitnodiging via de mail om deel te nemen aan de selectie trainingen. In deze mail staat ook het (trainings)programma vermeld.

In het weekend van 16 juni wordt de selectie verkleind naar 28 tot 30 spelers. Deze spelers zullen uiteindelijk deel uit gaan maken van het 1e of 2e selectieteam. De spelers die hierbij afvallen zullen in principe geplaatst worden in het 3e team. Ook dit team zal op niveau worden ingedeeld.

In de periode van 16 tot 25 juni wordt er verder getraind met deze groep en dit zal leiden tot  een indeling van de selectieteams.

De Technische Commissie en de leeftijdscoördinatoren maken parallel hieraan een voorlopige indeling van de overige teams (het 3e team en verder).

Ook voor deze teams is de Technische Commissie bezig om spelers in juni een mogelijkheid te bieden om door te kunnen trainen.

Op 16 juni zullen wij de voorlopige indeling van alle teams publiceren op de website.

 Einde trainingen 2016/2017
De trainingen voor het huidige team worden met ingang van 23 mei verminderd naar 1x per week indien de desbetreffende speler is uitgenodigd voor dit team.

Vanaf 3 juni stoppen de trainingen voor het oude team voor alle spelers.