FC Assen Dames 1

DAMES 30+ GLIMMEN- FC ASSEN: nat pak met internationaal tintje

Al 5 dagen na de eerste wedstrijd, stond de volgende wedstrijd op het programma. Glimmen- FCAssen.

Onze voetbalvriendin uit Noorwegen, die vorig jaar ook meevoetbalde maar nu alleen even voor vakantie over was in Assen, deed ook mee. Dus gedeeltelijk verliep het aanmoedigen en instructie geven in het Engels. Glimmen was best een beetje onder de indruk van onze “contractant”. We begonnen eerst met een kop koffie in de kantine. Een warm welkom. Bij Glimmen deed 1 speelster jonger dan 30 mee (Dat mag ook volgens de spelregels). Tja, en niets ten nadele van alle anderen op het veld: die jongedame maakte het verschil. Het werd toch wel ernstig duidelijk dat we conditioneel, in ieder geval in tempo, een ‘ietsepietsie’ te kort kwamen. Maar niet getreurd: we verdedigden ons met hand en tand. Onze verdediging maakte het Glimmen behoorlijk lastig en ook onze keeper kon de snoeiharde schoten op doel vaak kranig weren. Al vlogen er toch 2 doelpunten tussen de benen van de keep door.

In de spits werden ze bij ons niet zo moe, en het lukte maar niet om de bal op de goede helft te krijgen. En dit keer hadden we maar 1 wissel, dus er werd een stevig wisselbeleid ingezet bij onze verdediging om iedereen even tussendoor op adem te laten komen.

Na de rust, met knoeterzoete ranja (haha), gingen we vrolijk verder. Van onze coach Gert kregen we de opdracht beter over te spelen en het middenveld sterker en gevaarlijker te maken. Het ging beter. We deden onze uiterste best en hadden diverse prachtige kansen voor het doel gecreëerd, maar werden toch niet beloond met een doelpunt. Inmiddels regende het pijpenstelen, dus of we nu nat waren van het zweet of door de regen, het verschil zag je niet. Eindscore werd 6-0. Toch hard gewerkt. Dus….Eerst maar eens trainen met Joyce a.s woensdag 19.45 uur. Kijken of we sprongen kunnen maken.