FC Assen MO13-1

De winter van MO13-1

Na onze laatste competitiewedstrijd op 09 december is het even stil geweest op deze site wat betreft de belevenissen van MO13-1. Die laatste wedstrijd was onze officieuze kampioenswedstrijd en dat leverde een zenuwachtige 1-1 op. De 1-1 was trouwens qua spelbeeld volledig terecht en verassend leverden wij dus daar onze eerste punten in. Officieus ben je dan nog geen kampioen dus is het enigszins ingetogen gevierd. BDE MO13-1 kan in theorie nog steeds kampioen worden wanneer ze voor volgende week zaterdag nog 3 wedstrijden spelen, alle drie winnen en wij onze inhaalwedstrijd niet meer spelen. Wij gaan er gemakshalve dus maar van uit dat we daadwerkelijk kampioen zijn geworden. De competitie indeling vanuit de KNVB was dan ook wel een bijzondere. Hoe kun je 13 speelrondes hebben in twaalf beschikbare weekenden? Een vereniging met een minder veld is dan al snel de dupe van het minder spelen. Gelukkig gaan we in het voorjaar gewoon weer met een uit en een thuis wedstrijd de competitie aan waarbij de uitdaging flink wordt. We zijn ingedeeld in de hoogste klasse met alleen maar uitstekende ploegen waar het waarschijnlijk elke week buffelen wordt.

We zitten nu nog midden in de winterstop maar staan zeker niet stil. De meiden hebben zich volledig gestort op het zaalvoetbal en doen dat met verve. Zo werd er mee gedaan met het prestigieuze boardingtoernooi in Groningen. Volgens sommigen heeft dit weinig met voetballen te maken maar leuk is het wel. Na een intensief toernooi waar we hele goede wedstrijden afwisselden met een paar iets minder goede plaatsten we ons met een beetje geluk voor de halve finale. En toen waren we los. Het kwartje was gevallen en we “boarden” als nooit tevoren. De halve finale werd met overmacht gewonnen en ook de finale was een prooi voor de zwart gele brigade. De 3e prijs van het seizoen was binnen. Ondertussen was ook de zaalvoetbalcompetitie begonnen. Met nog 1 speeldag te gaan is het duidelijk dat ook deze prijs binnen is. Het team is in tweeën gedeeld en we bezetten de plaatsten 1 en 2 in de competitie.

Na zaterdag gaan we weer de wei in. Er staan oefenwedstrijden gepland tegen aansprekende tegenstanders en ook de 2e ronde van de beker staat nog op het programma. Het team staat te popelen om hun krachten te meten met gelijkwaardige tegenstanders. Elke wedstrijd zal als een finale aanvoelen en zal winst en verlies dicht bij elkaar liggen. Vol gas gaat FC Assen MO13-1 deze uitdaging aan. De eerste uitdaging staat aankomende woensdag op het programma tegen FC Assen JO13-4. Aangezien meiden van deze leeftijd alle jongens stom vinden zal er aan strijd geen gebrek zijn.