FC Assen MO13-1

Derbywinst

ACV is een club met een geweldige uitstraling, ze noemen zichzelf “de voetbaltrots van Assen” en hun Twitter account heeft als titel “mooiste club”. Al jaren straalt ACV dit imago, gepast en vooral ongepast, breed uit met als gevolg dat kinderen soms denken dat ACV een profclub is waar ze moeten zijn wanneer ze “gescout” willen worden. Naast deze onschuldige, mogelijk onbedoelde, aantrekkingskracht beweegt ACV zich soms iets schimmig op de transfermarkt. Ook Johan Derksen is dit opgevallen vanuit Grolloo.(http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/133249/Groeten-uit-Grolloo-ACV-moet-niet-zo-klagen). Dit alles zorgt ervoor dat een wedstrijd tegen ACV altijd een bijzondere is. Van hun wil je winnen en wanneer je de uitslagen van een willekeurig ACV team bekijkt hoop je dat ze verliezen. Ik lijk hierin misschien wel een beetje gefrustreerd maar vraag een willekeurige vrijwilliger bij alle voetbalclubs in Assen en omstreken en je hoort het zelfde verhaal.

Maar dan de wedstrijd van vandaag op het hoofdveld van sportpark de Hoogspanning. FC Assen MO13-1 – ACV MO13-1 stond op het programma en ondanks al deze anti-sentimenten die leven tegen de club was dit ACV team toch een sympathieke tegenstander. Leiding, speelsters en ouders, niets mis mee, prima lui! De wedstrijd verliep eigenlijk niet heel verrassend. Een sterker FC Assen MO13-1 die in een gestaag, regelmatig tempo 9 doelpunten maakte en ACV die een ere treffer maakte. De krachtsverhouding was echter niet zo groot als dat de uitslag doet vermoeden. Niet dat de uitslag geflatteerd was maar er was genoeg duelkracht om te spreken van een echte wedstrijd. Mooie duels werden er uitgevochten waarbij het fysiek in het voordeel was van ACV en de techniek van FC Assen uiteindelijk de doorslag gaf. Een mooi beeld ontstond op onze linksvoor positie waar Indy gepositioneerd stond en mocht spelen tegen haar buurmeisje Silke die in het blauw speelt. Samen zijn ze naar de club gefietst en oh wat hadden ze het gezellig samen. Tijdens de wedstrijd was het kwebbelen, babbelen, lachen maar wanneer de bal er dan toch kwam was er meteen de strijd alsof ze weer samen voor de deur op straat voetbalden. Indy was de morele winnaar, samen fietsten ze weer terug naar huis om daar (dit verzin ik er bij!) na een glas drinken en een koekje bij Heidi weer verder te gaan met paaltje voetbal van stoeprand naar stoeprand.

Wat nu volgt voor de meiden van FC Assen MO13-1 is de week van de waarheid. Twee finales staan er op het programma. Eerst op woensdag voor de beker thuis tegen het sterke Veendam MO13-1 en dan zaterdag een kraker voor de competitie tegen Gorecht MO13-1. Het worden waarschijnlijk zware en moeilijke wedstrijden maar we zijn er klaar voor!