FC Assen O8-1

Hartverwarmende derby tegen ACV JO8-1

Zaterdag 25 november was een koude dag. Een erg koude dag! Voordat de jongens van JO8-1 zich om 8:15 uur bij ACV konden melden, was er al menig autoruit gekrabd bij -3 graden.Op een nog wit bevroren grasveld werd om half negen met de warming-up begonnen, de opkomende zon zorgde voor een schilderachtig plaatje. Na een kwartiertje waren de teams bijna warm en kon deze derby beginnen. Al voor de derde keer dit jaar stonden de ploegen tegenover elkaar. In de beker bleken de geel/zwarten de betere ploeg, maar eerder dit seizoen tijdens competitie bleek de ploeg van het CATAWIKI sportpark net wat scherper.

Ook deze ochtend begon ACV scherper aan de wedstrijd. Ondanks dat onze jongens goed beslagen ten ijs kwamen, leken onze jongens tijdens de eerste minuten nog wat aan de grond gevroren te staan en kreeg de thuisploeg een paar goede kansen. Een 2-0 achterstand was al snel het gevolg. Gelukkig bleek de zon daarna zowel het veld als onze jongens te ontdooien, met als gevolg dat er harder werd gelopen, meer werd geschoten en sneller werd overgespeeld. En dus bleven, ondanks dat de temperatuur inmiddels boven nul was, de coole moves aan onze kant niet uit. Dit leverde een reeks aan kansen op waardoor de achterstand snel werd omgezet in een voorsprong. Teun, Gijs en Sam hielden achterin het hoofd koel en maakten alle verdere aanvallen van ACV onschadelijk, al scoorden de zwart/blauwen nog een goede goal uit een 1-op-1 met onze keeper. Robin, Thijs, Tijmen en Twan maakten het de verdediging van ACV lastig en ronden de kansen vervolgens ijskoud af. Of het nu een intikker bij de goal was of een pegel van afstand, de goed spelende keeper van de thuisploeg kwam toch 7 keer van een koude kermis thuis.

Met een 7-3 overwinning op zak was het vervolgens tijd voor een warme douche. Helemaal verdiend na deze hartverwarmende wedstrijd.