FC Assen O11-6

JO11-6 KAMPIOEN

-Lees hier het hele verhaal-

In de zomer werden er nieuwe teams samengesteld. De JO11-6 zou onder mijn hoede gaan vallen als coach. De najaarscompetitie was lastig. We werden te hoog ingedeeld. Iedereen moest nog aan elkaar wennen. Wat wel mooi om te zien was dat iedereen zijn eigen positie al kreeg en daardoor konden trainer Jan en ik een mooi team smeden. De najaarscompetitie werd dan ook door ons gezien als voorbereiding op de zaal en daarna de voorjaarscompetitie. De najaarscompetitie eindigden we in de onderste regionen.

Daarna de zaal in. Het team werd een echt team en deze competitie sloten we af met het kampioenschap tegen onze eigen JO11-5. Hulde en trots op de boys. Wat lieten ze een enorme vooruitgang zien en dik verdiend kampioen in de zaal geworden.

in februari gingen we het veld weer op. Wel erg vroeg in het jaar. Door de winterse buien werden de eerste 3 wedstrijden dan ook afgelast maar zouden ingehaald worden. Toen we begonnen bleken we de lijn van de zaal door te trekken naar het veld. We wonnen alle wedstrijden  keer op keer met ontzettend goed spel. Samenspel, mooie acties, prachtige doelpunten en sterk verdedigend werk met sterke keepers in het doel. Alleen Rolder Boys gooide nog even roet in het eten door  onverdiend van ons te winnen. Maar de koppies bleven omhoog en met volle strijd en inzet gingen we verder. Vooral na de wedstrijd tegen ACV (die 3e stond met even veel punten als ons en Rolder Boys) die we met 11-3 wonnen konden we concluderen dat we vol op koers waren voor het kampioenschap.

Vandaag, 2 juni, konden we kampioen in eigen huis worden. Er moest nog wel gewonnen van LEO. Maar dat moest geen probleem worden aangezien zij bijna onderaan stonden. Maar…..op die manier een wedstrijd ingaan is niet de juiste instelling. Dus van te voren de boys superscherp maken! En wat bleek….eerste helft 7-1 waarna we uitliepen naar 13-1. Wat een spirit. Wat een inzet. Wat een strijd en wat een ontzettend mooi voetbal. Na het laatste fluitsignaal konden we zegggen dat we KAMPIOEN waren geworden. Doelsaldo 93 voor en 16 tegen in 10 wedstrijden. Alle derby’s gewonnen (ACV, Achilles, LTc en LEO) met dikke cijfers.

Alle boys liepen vandaag in een speciaal shirt met eigen naam achterop en na afloop kregen ze een mooie beker mee naar huis met medewerking van alle ouders! Wat waren ze trots en blij.

Dik en dik verdiend. Vele complimenten van tegenstanders, ouders en clubgenoten ontvangen voor het mooie en goede spel. Ook met dank aan Jan Nijborg onze trainer.

Alle teamgenoten grote klasse en wat ben ik trots op jullie. Iedereen van het team heeft zijn doelpunten meegepakt dit jaar. Samen waren jullie supersterk. Nu op naar nog 2 toernooien in Groningen. Kijken of we nog een prijsje of zelfs 2 mee kunnen pakken.

Daarna zal iedereen over gaan naar de leeftijdscategorie waar die in hoort te zitten. Voor iedereen hoop ik in elk geval dat er genoten is en dat iedereen maar in en leuk team mag komen volgend jaar.

Op 23 juni nog de seizoensafsluiting waarbij alle kampioenen een medaille van de club ontvangen. Hopen dat we er bij kunnen zijn met het hele team.

Trotse coach Frank