FC Assen O8-4

JO8-4 ongeslagen kampioen!!

Nadat in de eerste helft van dit seizoen de JO7-1 kampioen was geworden werd er in de winterstop overwogen om deze jonge talentvolle groep eerder te laten wennen met meer weerstand. Zo geschiedde, de JO7-1 werd de nieuwe JO8-4!!
In de Asser-zaalcompetitie leek het net of ze al een JO8 team waren. Er werd dan ook goed gepresteerd. Maar hoe zouden de jongens het in de buitenlucht gaan doen.

Waar er in het begin misschien nog twijfels waren, werden ook deze al snel ontzenuwd.
De jongens stonden gelijk hun mannetje en lieten ook gelijk zien dat ze op dit niveau prima mee konden. De eerste wedstrijden in de voorjaarscompetitie werden dan ook zeer overtuigend gewonnen. Dit ging vaak gepaard met sprankelend aanvalsspel en evenzo prachtige doelpunten. Apetrotse ouders en leiders langs de kant. Ondanks dat de score en de daarbij behorende stand niet op Voetbal.nl zichtbaar zijn wisten de jongens precies hoe het zat. Tot aan de laatste 2 wedstrijden had JO8-4 geen wedstrijd verloren, zelfs geen gelijkspel. Er moest nog 2 x gespeeld worden tegen VKW, deze tegenstander tot dusver 1 x verloren en was op “papier” de nummer 2.
De eerste wedstrijd werd thuis afgewerkt, een bijzonder vermakelijk duel werd winnend afgesloten. 8-3!! Daarbij was het al uitgesloten dat onze jongens nog achterhaald konden worden door VKW.
Kampioen waren ze dus al.

Wellicht lijkt het nu dat de laatste wedstrijd (02-06-2018) uit in Westerbork een formaliteit zou zijn? Dat was allerminst het geval, op een miezerige zaterdagmorgen en een overigens heerlijk nat grasveld moesten de jongens vol aan de bak. Na 5 minuten keken de jongens al tegen een 2-0 achterstand aan. De ruggen werden gerecht en na een paar flitsende aanvallen was de achterstand omgebogen naar een 2-3 voorsprong. Uiteindelijk werd de ranja opgezocht met een 2-5 voorsprong.
In de 2e helft hield JO8-4 makkelijk stand en kon de keeper van VKW nog 3 x de bal uit het net halen. Eindstand 2-8 en daarmee de ongeslagen status behouden.
De begeleiding, coaches, trainers en ouders delen een bescheiden mening dat de JO8-4 een zeer uitzonderlijke prestatie hebben geleverd en wat ook zeker het vermelden waard is!!

Als JO7-1 het seizoen gestart en als JO8-4 kampioen het seizoen afgesloten.
Super goed gedaan jongens!!