FC Assen MO13-1

Keurige overwinning

Vandaag mochten we voor de 3e keer dit seizoen aantreden tegen vv Nieuw Buinen MO13-1 en voor de 3e keer mocht FC Assen MO13-1 aan het einde de bloemen ontvangen. De eindstand was 8-0 waarbij de doelpunten keurig verdeeld werden over de twee helften. Toch was het duidelijk dat onze tegenstander van vandaag ook een behoorlijke ontwikkeling heeft meegemaakt, ik zeg ook want wij staan ook niet stil. Ondanks de vele regen van de laatste dagen was het veld goed bespeelbaar. De wind, kou en regen maakten het minder prettig om te voetballen maar ondanks dat spatte het spelplezier er weer van af. Toen het team na de wedstrijd te horen kreeg dat we nu alleen bovenaan de ranglijst staan was er een kleine juichkreet te horen. Het seizoen duurt echter nog lang. Per week is het aan ons om die positie vast te houden. Volgende week spelen we bijvoorbeeld de stadsderby tegen Achilles 1894 MO13-1. Derby’s zijn vaak speciaal en kunnen voor verassingen zorgen. Aan ons dus zaak om ook dan volledig gefocust te zijn en ons stinkende best te doen.

Als trainer denk je voor een wedstrijd en tijdens de rust middels een uitgebalanceerde speech wel eens iets tot stand te brengen. Maar wanneer je dan de 13 pubermeisjes in de kleedkamer je aan ziet kijken heb je je twijfels. Luisteren ze eigenlijk wel? Interesseert het ze wel iets? Waarom doe ik dit eigenlijk? De ogen rollen bijna uit hun kassen en het zuchten is soms oorverdovend. Maar dan zie je een wedstrijd als vandaag en blijken we opeens veel minder buitenspel te lopen door “slimmer” te lopen, zijn we scherper voor de goal bij corners en hoor ik hier en daar al wat meiden elkaar coachen. Dingen waar we het de laatste tijd veelvuldig over gehad hebben en ook aan gewerkt hebben. Zal het dan toch dat ze soms naar me luisteren en iets oppikken van de aanwijzingen?

Als leider/coach wil je vooral dat ze veel plezier hebben individueel en als team. Als trainer wil je een individuele ontwikkeling van de speelsters en een ontwikkeling als team tactisch en technisch. Om deze zaken te combineren blijft wel eens lastig maar is wel erg leuk om te doen. Met een team als FC Assen MO13-1 is het ook niet zo moeilijk om motivatie te houden. Terwijl ik dit schrijf kijk ik naar de wedstrijd van Oranje tegen Wit Rusland. Niet om aan te gluren, tenenkrommend, frustrerend en totaal niet motiverend. Wanneer ik mijn ogen dicht doe denk ik aan de wedstrijd van FC Assen MO13-1 van deze ochtend en dat maakt me weer blij, bedankt meiden!