FC Assen O8-2

Knokken tot het einde (Fc Assen JO8-2 – ST Germanicus JO8-2)

Op zaterdag 07 oktober was het weer zover. De kleine strijdertjes mochten het veld weer betreden in een thuiswedstrijd tegen ST Germanicus/CSVG. Na de knotsgekke pot van een week eerder (7-7 tegen TWEDO, nadat Fc Assen 5 minuten voor tijd nog met 7-4 voorstond), werd er met de jongens afgesproken dat ze de koppies er vandaag allemaal bij zou houden (Niet staan te dagdromen tijdens de wedstrijd ;-)). Samen aanvallen, maar vooral opletten en verdedigen als de bal verloren werd.

Er werd vol goede moed begonnen aan de eerste helft. ST Germanicus begon goed en ging vol op de aanval. Ondanks een dappere reddingspoging van Tijmen, die de eerste helft op doel stond, viel de 0-1 al snel. Er zaten een aantal prima voetballertjes bij de tegenpartij. Goede individuele acties bij ST Germanicus zorgden voor de 0-2 en 0-3. ST Germanicus was in de eerste helft iets sterker. Aan de inzet van de spelers van Fc Assen lag het niet. Dat zag leider Rogier ook en hij maakte in de rust voetbalafspraken met de jongens. Welke dat waren weten alleen Rogier en de spelers, maar dat ze werkten, was direct na het begin van de tweede helft te zien. De druk zat er vol op en ST Germanicus werd in de verdediging gedwongen. Ook al was Fc Assen sterker, ST Germanicus kreeg nog wel een hele grote kans. Een speler van ST Germanicus kon vanaf het midden alleen op de keeper van Fc Assen afdribbelen. De supporters durfden niet te kijken en telden het tegendoelpunt al. Na enige twijfel stortte Enzo, de keeper van de 2e helft, zich in een alles of niets poging vol op de bal. Geen doelpunt voor ST Germanicus! Er ging gejuich op langs de kant. Soms is een redding net zo mooi als een doelpunt. Een oude voetbalwet ging tellen voor ST Germanicus. Als je zelf nalaat te scoren, dan scoort de tegenstander meestal. Dat deed Fc Assen dus ook. Owen schoot vlak daarna de 1-3 binnen. Dit gaf de jongens van Fc Assen vleugels. Met nog meer inzet werd ST Germanicus teruggedrongen op eigen helft. En als er al een tegenaanval was, werd die, afhankelijk van wie er in het veld stond, goed verdedigd door Max, Raymond en Tijmen. De drie kleine gifkikkertjes in het midden (Daan, Damien en Owen) bleven maar jagen op de bal. Fc Assen werd sterker en sterker, waarbij sluipschutter Martijn zorgde voor de 2-3 en 3-3. De jongens beloonden zichzelf door een prima tweede helft te spelen. De leider van ST Germanicus had ook door dat de tweede helft niet nog 5 minuten langer moest duren, de 4-3 hing in de lucht. Hij was dus ook blij dat Arnold affloot. De wedstrijd was voorbij met 3-3 als prima eindstand gezien het wedstrijdverloop.

Wij als supporters waren (wederom) een beetje verbaasd om te zien dat meer dan de helft van de tegenstanders een kop groter waren dan onze jongens, maar Fc Assen bewees: Soms gaat het niet om de grootte van de leeuw, maar om het hart van de leeuw. Goed gedaan jongens! Op naar volgende week, in het verre Schoonebeek.