FC Assen MO13-1

“Bitter en Zoet”

Vooraf werd de afgelopen week als finaleweek bestempeld voor de meiden van FC Assen MO13-1. Binnen drie dagen speelden we eerst voor de beker tegen het topteam van Veendam 1894 en vandaag tegen onze angstgegner vv Gorecht MO13-1. Het resultaat werd het tegenovergestelde van de titel van dit stukje namelijk zoet & bitter en dat geeft toch een vervelende nasmaak.
Om te beginnen met het zoete van afgelopen woensdag. De super gemotiveerde meiden van Veendam streken neer op sportpark de Hoogspanning om het in een tussenronde van de beker tegen ons op te nemen. De geweldige reeks die Veendam het afgelopen seizoen had neergezet boezemde angst in. 1 gelijk de rest allemaal gewonnen en dat met duidelijke cijfers. Ze hadden zelfs (volgens Veendam zelf) tot twee keer toe met speels gemak gewonnen van Gorecht. We waren dus gewaarschuwd. De meiden waren scherp, gefocust, hongerig en vooral overal. Elk duel werd gewonnen en we hanteerden de tactiek van de verschroeide aarde. Overrompelen, overmeesteren en overwinnen. Veendam hapte naar adem en werd met een ruststand van 4-0 voor even uit hun lijden verlost. In de tweede helft werd een beetje gas terug genomen maar spannend werd het niet meer. De 5-0 uitslag was mooi en met recht kan ik spreken van de beste wedstrijd van het jaar. Door in de beker!
Hoe anders was het vandaag. Alsof Gorecht ons “gameplan” volledig had gekopieerd. Nu waren wij degene die naar adem hapten. Gorecht was beter, scherper, en ons overal een stapje voor. We kwamen nog wel voor maar Gorecht sloeg keihard terug. De 3-1 ruststand gaf nog hoop maar we konden het niet meer omdraaien. Sterker nog Gorecht ging door waar het gebleven was en prikte er nog een paar doelpunten bij. Hoe “Bitter” ook maar het was een terechte nederlaag tegen een goeie ploeg. Er werd zeker hard gewerkt maar de uitvoering was ongelukkig. Lichtpuntje in de malaise was onze top keepster Anna. Ondanks de vele tegendoelpunten speelde zij erg goed. De titelstrijd ligt weer volledig open waarbij het doelsaldo waarschijnlijk een rol gaat spelen. Hoe dan ook is het tot dusverre een geweldig seizoen waarbij jullie individueel en als team echt gegroeid zijn. Ik ben trots op jullie, trots is misschien te zwak uitgedrukt, APETROTS!!