We zijn weer begonnen!

Zaterdag 25 februari 2017, op een winderige en natte ochtend toog de Asser karavaan al vroeg richting Smilde, om daar te voetballen tegen Smilde 94 JO15-2.

Een aantal spelers en ouders kozen voor een verblijf in het buitenland (Sam en Wouter), Marnix is herstellende van zijn operatie (hoop je snel weer langs of op het veld te zien) en Jordi was ziek (Beterschap). Met de overige 11 spelers en de aanvulling uit de JO15-5 (Tim en Nathan, waarvoor dank) moest het vandaag gebeuren.

Om precies 9.00 werd de wedstrijd in gang gefloten. Na het kampioenschap in de najaar competitie spelen we nu een klasse hoger. De jongens konden hun borst dus natmaken. In de eerste fase van de eerste helft golfde het spel op en neer, waarbij de beste kansen voor Smilde waren. Sven had als eerste door dat de keeper en verdedigers van Smilde niet sterk waren bij doeltrappen. Bij één van de uittrappen onderschepte Sven de bal en ronde beheerst af. Toen Max even later de 0-2 scoorde was de wedstrijd feitelijk al beslist.

In de tweede helft bleef Assen de betere ploeg. Met af en toe mooie combinaties (lees rustige opbouw) liep de score op naar 0-5. Verdedigend stond het goed. Aanvallend liepen de jongens af en toe elkaars ruimte dicht waardoor we voorin soms te snel de bal verspeelden. Al met al een verdiende overwinning. Volgende week spelen we wederom een uitwedstrijd.

Om 10.30 uur aftrap Sportpark De Wenakkers, Randweg 3 Zuidlaren. De jongens verdienen een grote supporters schare.

John Elsinga