Wereldreis

Een wereldreis stond er vandaag op het programma voor FC Assen MO13-1. Uit naar Klazienaveen, dan neem je brood mee voor onderweg en zorg je voor dubbele chauffeurs zodat je halverwege kunt wisselen. Het kan ook zijn dat we uit milieu, kosten en gezelligheids overwegingen hebben gekozen om te carpoolen. We waanden ons echt aan de andere kant van de wereld. We zagen zelfs een auto met het stuur aan de andere kant! Engels weer was het ook. Het regende gestaag in de 1e helft van onze wedstrijd tegen de sympathieke ploeg van VV Klazienaveen. Maar voordat de wedstrijd begon was er nog een klein dingetje. Klazienaveen speelt namelijk ook in het zwart en ze hadden geen reservetenue ter beschikking. Wij hadden hier een beetje op geanticipeerd door ons trainingstenue mee te nemen. Maar dat was best een fris setje zo in de stromende regen. Een omkleedsessie was het gevolg om vervolgens na de warming-up er achter te komen dat het best te doen was en er weer een paar laagjes uit konden.

De wedstrijd was er 1 om trots op te zijn. Er werd gewoon goed gevoetbald. De uitslag 1-16 geeft een juiste weerspiegeling aan van de verhoudingen in het veld zonder daarbij Klazienaveen tekort te doen. Ze speelden helemaal niet slecht maar wij waren gewoon beter en bekroonden dit met een paar geweldige aanvallen en doelpunten. Het mooiste doelpunt viel echter aan de andere kant. Een mooie splijtende pass ging dwars door onze verdediging heen en werd briljant (met een lobje) afgemaakt door de spits van Klazienaveen. Het applaus voor dit doelpunt kwam van beide kanten. Onze doelpunten mochten er ook zijn. Aanvallen over meerdere schijven en mooie schoten als eindstation zorgden voor tevreden gezichten aan Assense kant.

Na een lange douchesessie en dus wachten voor ouders in een kantine zonder pin werd de terugreis aangevat. Een paar ouders hebben echter deze wereldreis aangepakt om verder te trekken naar het zuiden en westen van het land want ze waren nu toch al halverwege…… In de meest volle auto werd het traditionele vakantiespel “autobingo” gespeeld. De spanning die in de voetbalwedstrijd ontbrak was hier in extremis wel aanwezig. Simone mocht zich de winnaar noemen toen we de afslag Assen-West weer opreden. En zo zat onze wereldreis er weer op. Het grote nagenieten kan beginnen en de focus kan op de volgende thuiswedstrijd tegen HZVV.