De Hoogspanningsweg 6
9408CZ
ASSEN
tel. 0592-355262

De Coronamaatregelen waren nog niet versoepeld of onze JO13-1 mocht aantreden tegen de JO12 talenten uit de opleiding van FC Emmen. De omstandigheden waren woensdagavond 26 januari optimaal voor een potje voetbal, al was het voor het in ruime mate aanwezige publiek wat aan de frisse kant.

Iets na 18:00 uur klonk het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Marcel Prijs. En gelijk ontstond er een levendige wedstrijd met verzorgd voetbal aan beide kanten. DIrect werd duidelijk dat de jongens uit Emmen qua balvaardigheid en handelingssnelheid een stapje verder zijn, maar dat de thuisploeg meer ervaring heeft met spelen op het grote veld. Het eerste kwartier vliegt voorbij, we zien een hoogbaltempo en kansjes aan beide kanten. De enige echte kans is voor de bezoekers, maar deze wordt door onze nieuwe keeper Raymon knap onschadelijk gemaakt. In de 17e minuut is het dan de ploeg uit Kloosterveen die de score opent; uit een afgeslagen corner schiet Arjen vanaf randje zestien de bal strak in de hoek binnen. De goal luidt een periode van overwicht van FC Assen in. De jongens in het zwart worden steeds gevaarlijker en dit levert de tweede goal op. De net ingevallen Damian de B krijgt vijf minuten voor rust een penalty als hij door zijn tegenstander naar de grond wordt getrokken. Captain Stijn verzilvert deze feilloos.

Na rust gaat FC Assen verder waar het voor de rust gebleven was. Verdedigend wordt in de tweede helft bijna niets weggegeven en er wordt vanuit een goed verzorgde opbouw gespeeld. De rood-witten laten met name op indivuduele basis mooie dingen zien, zeker in de één op één duels. Onze 13-1 voetbalt echter meer als team en dat vertaalt zicht in een toenemend aantal kansen. Vijf minuten na rust scoort Robin nadat hij door Mart met een mooie steekpass alleen voor de keeper wordt gezet. En nog geen tien minuten later een bijna identieke goal, nu is het Leon die door Arjen richting het doel van Emmen wordt gestuurd. Het laatste kwartier slaat de vermoeidheid wat toe bij de Emmenaren, voor wie het vandaag pas de derde wedstrijd op groot veld was. Onze jongens blijven de ruimtes goed benutten en blijven daardoor gevaarlijk. Nadat Mart het aluminium nog even flink heeft getest (was die bal nu wel of niet over de lijn), zet Damian F de eindscore op het bord als hij van dichtbij de bal tegen de touwen schiet. Overall een verdiende overwinning, en ook kijkend naar de 5 verschillende doelpuntenmakers echt een teamprestatie.

Al met al een prima oefenwedstrijd tegen een team dat zelf ook vooral verzorgd voetbal wilde spelen. Beide teams hebben er weer wat van opgestoken, maar het was vooral heerlijk om weer eens echt tegen een andere club te spelen.