Scheidsrechter

HJ. Ribberink

Accommodatie

Onbekend

Een matige vertoning was het vorige week tegen Beilen. Die hadden we toch echt moeten winnen, dan hadden we een forse stap naar de middenmoot kunnen maken en de 3 laatste plaatsen die goed zijn voor degradatie achter ons kunnen laten. Maar eigenlijk gebeurde hetzelfde als in de thuiswedstrijd. Teveel meegaan in fysiek, te weinig het eigen spel spelen.
Nou en dan deze zaterdag tegen SJO JVZ. Die staan derde in de competitie, dat wordt een harde dobber. Maar uit hebben we 2-2 gespeeld, dus dat geeft hoop. Het was wat winderig, wat zeg ik? Er stond een orkaan! We spelen de eerste helft met de wind mee. Kunst is de bal laag te houden zodat hij niet rechtstreeks de A28 op vliegt. En dat gaat best redelijk. De eerste helft gaat het maar 1 kant op, met de wind mee. Er vallen 3 goals. Of eigenlijk 2 en er ging ook nog een bal per ongeluk over de lijn... 3-0 is een mooie stand om de rust mee in te gaan. En toch is niet iedereen gerust. Er komt nog een tweede helft en die zal wel op ons gedeelte plaats vinden. Beetje winderig: 2 wedstrijden in 1. Een poging de scheidsrechter om te kopen en de tweede helft weer dezelfde richting op te spelen mislukt jammerlijk.  En inderdaad, na de thee is onze tegenstander de bovenliggende partij. Maar toch, ook enkele uitbraken van FC Assen. En onze tegenstander kan toch blijkbaar iets slechter omgaan met de wisseling van wind, want veel kansen zijn er niet. Veel ballen gaan rechtstreeks de achterlijn over. En het moet gezegd, er wordt goed en met passie verdedigd door FC Assen. Er vliegen er maar 2 in! En dat betekent een 3-2 eindstand, 3 bonus punten. Ik denk eigenlijk dat het altijd maar moeten spelen bij FC Assen in de wind, op een voetbalveld zonder bomen, zich nu eindelijk heeft uitbetaald. Als het windstil is in Nederland, staat er toch nog een strak briesje op de Hoogspanning! Daar weten we dus wel mee om te gaan.
Mooi mannen, 3 punten. Volgende week uit tegen Kazienaveen. Daar hebben we nog wat goed te maken. Het werd toen 1-1 in een harde wedstrijd met 2 strafschoppen. We kunnen dat beter! Laat het maar zien zaterdag. Wie vlagt er eigenlijk?...