16 mei 2023 17:00

Na een pittige start van het seizoen, waar er wat tegenslagen waren te verwerken, was het op 6 mei 2023 zover.
De mannen van FC Assen zaterdag 4 mochten aantreden in het mooie Glimmen. Een 16-koppige selectie stond klaar om te strijden.
Trainer Roel van Sleen was door omstandigheden afwezig, maar had in de voorbereiding de opstelling en aanwijzingen al klaar.

Na 8 minuten te hebben gespeeld, werd de wedstrijd onderbroken door een hevige onweersbui. Na een korte onderbreking pakte FC Assen direct de overhand. Strijdlust, doorzettingsvermogen en ongekende talenten resulteerde in een doelpunt. Aanvallen werden veel op snelheid gespeeld en hierdoor kwam er veel ruimte die goed benut werd. Verdedigend stond FC Assen ook goed. De schoten op het doel van FC Assen werden goed geblokt door Yoran.

Na een fijne 0-1 ruststand kwam Glimmen begin van de 2e helft toch langszij. Deze kortdurende voorsprong zou toch niet resulteren in een gelijkspel? Het is alles of niets! Met het volste vertrouwen werd er door de spelers van FC Assen geknokt. En het harde werken is beloond…

Daar kwam het verlossende eindsignaal. Eindstand 1-2! WINST voor zaterdag 4.

Op zaterdag 20 mei mochten de heren van FC Assen op het mooiste sportpark van Assen aantreden tegen de heren van Helpman.

Deze wedstrijd verliep in het begin wat stroef, maar de 0-1 achterstand werd al snel weer gelijk gemaakt door een afstandsschot van Mike. Nog enkele minuten voor de rust, kwam Robin ongelukkig terecht en kon direct door naar de eerste hulp. De heren van FC Assen gingen met 1-1 de rust in. Dan nog 45 minuten te gaan, lagen alle kansen nog open om weer 3 punten te pakken? Er werd gestreden, gevochten en ook deze keer weer werd het doorzettingsvermogen beloond. Met nog 10 minuten te gaan en een voorsprong van 2-1, voelde minuten inmiddels uren. Maar ook hier kwam het verlossende eindsignaal en gingen de heren van FC Assen de kleedkamer in met en 2-1 WINST.

Voor Robin een ongelukkig einde, een breuk in zijn arm. Wij wensen Robin heel veel sterkte.