Vrijwilligersbeleid - FC Assen

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Vrijwilligersbeleid

Vrijwilligersbeleid

"Gisteren middag kantine werk gedaan. Achter de bar gestaan. Was super leuk en zeker gezellig." - Ouder

Als vereniging verwachten we dat iedere speler en/of ouder cq verzorger van een speler zich actief inzet voor de vereniging. Dat is de enige manier om ervoor te zorgen dat we de vereniging draaiend kunnen houden. Teamdiensten zijn geen vrijblijvend gegeven.

Kortom: Ieder lid van FC Assen is verplicht (wat betreft O15 – O7 geldt dit voor de ouders cq verzorgers) werkzaamheden voor de vereniging te verrichten. Vanaf de O17 zijn een aantal diensten (met name op de zaterdag en zondag) door de spelers zelf in te vullen. Voor de rest van de teamdiensten zal dit door ouders cq verzorgers ingevuld moeten worden.

Heb je vragen over de diensten of de inhoud ervan?
Neem dan contact op met de vrijwilligerscommissie. (vrijwilligers@fcassen.nl)


Hoe vaak draai ik een dienst?

Ieder lid (of ouder cq verzorger) komt 1a 2 keer per jaar aan de beurt om een dienst in een weekend of doordeweeks mee te draaien. In de weekenden zorgen deze leden met elkaar dat er voldoende bezetting is in de kantine, keuken, de wedstrijdkamer en dat de kleedruimtes en het gebouw schoon zijn.

Hoe werkt het inplannen?
Op de website en via de leider wordt bekend gemaakt wanneer een team ingedeeld is. Ieder team wordt ongeveer 2 tot 3 keer per jaar ingedeeld voor een dienst. Via een persoonlijk account kan ingelogd worden op de website en kan iedereen zich persoonlijk aanmelden voor een bepaalde taak. Per taak (en/of per uur) per lid worden behaalde punten geregistreerd. Leden (of ouder cq verzorger) worden automatisch ingedeeld als deze nog geen punten behaald hebben.

Iedereen is zelf verantwoordelijk om een vervanger te zoeken indien een dienst niet vervuld kan worden. Een vervanger kan doorgegeven worden per email.


Zoek in het rooster de dag waarop je team is ingepland. Klik op de dienst op het tijdstip waarop je team is ingedeeld en klik op de knop 'Plan jezelf in'.

Rooster 

Ik ben al een vrijwilliger!
Wij maken onderscheidt tussen vaste en incidentele functies. Vaste functies bij FC Assen zijn alle functies die men uitvoert voor tenminste 1 jaar. Dit zijn: bestuurstaken, kernfuncties, commissies, vaste kantinemedewerkers, leiders, trainers, wedstrijdcoördinatoren en scheidsrechters. Deze vrijwilligers zijn vrijgesteld van verplichte werkzaamheden, zolang dit de bezetting van de vrijwilligersdiensten niet in gevaar brengt. Af en toe grensrechter zijn is bijvoorbeeld geen vaste functie.

Wat moet ik doen bij bepaalde taken?
Wat je moet doen hangt af van de taak waarvoor je jezelf inplant. Hierover wordt je uiteraard volledig bijgepraat op de dag van je dienst.

Ik wil wel vaste vrijwilliger worden!
Lijkt het leuk om vaker actief te zijn meld je dan aan als vaste vrijwilliger. Dit kun je doen bij de vrijwilligerscommissie (email) of bij een vaste vrijwilliger. 

Certificaat nodig bij bardienst
Voor het draaien van een bardienst waarbij er alcohol geschonken mag worden (in principe na 14:00 uur) moet de vrijwilliger in het bezit zijn van het certificaat ‘Instructie Verantwoord Alcohol Schenken‘. Dit certificaat is thuis te behalen op het moment dat het jou uit komt. Het certificaat kun je mailen naar kantine@fcassen.nl, maar is ook geldig bij alle andere vrijwilligerstaken bij andere verenigingen. Het certificaat kun je hier behalen: https://www.nocnsf.nl/iva

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!