Rookvrije Generatie - FC Assen

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Rookvrije Generatie

Rookvrije Generatie

Sinds 30 januari hangen er op ons sportpark borden met de tekst “Op weg naar een rookvrije generatie”. Hiermee geven we gehoor aan de wens van een groot aantal leden om onze vereniging rookvrij te maken.

Tijdens de laatste Algemene Ledenvergadering is er gesproken over ons rookbeleid. Dit omdat wij er regelmatig op worden aangesproken dat er op het sportpark wordt gerookt en dat hiermee niet het goede voorbeeld aan de jeugd wordt gegeven. Er is daarom afgesproken om een anti-rookbeleid in te voeren.

We zijn hiermee aan de slag gegaan en we hebben besloten om ons als eerste voetbalvereniging in Assen aan te sluiten bij de landelijke campagne “Op weg naar een rookvrije generatie”. Dit is een initiatief van de Hartstichting, het KWF en het Longfonds.

 Het doel van de campagne “Op weg naar een rookvrije generatie” is om te komen tot een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken.

 Roken en sporten passen niet bij elkaar. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken erg schadelijk is voor de gezondheid. Vaak wordt er buiten nog gerookt op de sportvereniging. Terwijl veel kinderen een groot deel van hun tijd daar doorbrengen.

Een rookvrij sportterrein geeft kinderen het goede voorbeeld en biedt hen een gezonde omgeving om te sporten. Het draagt bovendien bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie. Een generatie kinderen die volledig rookvrij kan opgroeien.

 

Het anti-rookbeleid is er op gericht om roken op ons sportpark, met name tijdens jeugdtrainingen, jeugdwedstrijden of jeugdactiviteiten tegen te gaan. Hierbij vertrouwen wij op de eigen verantwoordelijkheid van de rokers.

Het betreft een richtlijn en er zullen derhalve geen sancties uitgedeeld worden. Het bestuur hoopt wel dat iedereen zich aan het opgestelde beleid zal houden en verwacht dat mensen elkaar zullen aanspreken.

Als je vragen en/of opmerking hebt, dan kun je terecht bij onze Coördinator Rookvrije Generatie. Dat is Martin Vonk en zijn email-adres is: rookvrij@fcassen.nl

 

Meer informatie over “De Rookvrije Generatie” vind je hier.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!