Verklaring Omtrent Gedrag - FC Assen

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Verklaring Omtrent Gedrag

Verklaring Omtrent Gedrag

VOG voor vrijwilligers

Het NOC*NSF en de KNVB willen een veilige omgeving voor alle kinderen creëren in samenwerking met organisaties, die activiteiten voor kinderen en jongeren tot 18 jaar organiseren.

 Eén van de middelen om een veilige sportomgeving te creëren en seksuele intimidatie te voorkomen, is het vragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan de vrijwilligers die met minderjarigen werken.

Het bestuur van FC Assen onderschrijft deze actie en wilt als onderdeel van haar beleid alle vrijwilligers van 18 jaar en ouder, die direct of indirect contact hebben met minderjarigen, vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag. Dit betreft alle leiders, trainers, verzorgers, leden van de activiteitencommissie, wedstrijdsecretariaat en jeugdcommissieleden. Ook alle leden van het hoofdbestuur vragen een VOG aan.

Waarom een VOG?

In het kort nog even de reden voor de VOG-verklaring: FC Assen wil het risico op ernstige ongewenste gedragingen binnen de vereniging - denk aan zaken als (seksuele) intimidatie, seksueel misbruik of mishandeling - minimaliseren. Eén van de middelen is het vragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) van functionarissen (vrijwilligers en werknemers) die binnen de vereniging werken met kwetsbare groepen.


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!