Datum

17 november 2018 10:30

Accommodatie

Onbekend

Bij grote wedstrijden wordt er wel eens een voorwedstrijd gespeeld voordat de echte klasbakken aan het werk mogen. Dat is leuk voor het publiek en voor de jongens die dit mogen doen. Gisteravond werd er zo'n voorwedstrijd gespeeld in de Kuip (het mooiste stadion van Nederland!!!). Jochies als Frenkie, Daley, Tonny en Dumfrie(s) mochten hun kunsten vertonen en dat deden ze best aardig. Het publiek werd goed opgewarmd en leek klaar voor de echte kraker die vandaag gespeeld werd op sportpark de Schapendrift in Norg. Daar werd vandaag de strijd om de titel in de 1e klasse 06 in het voordeel van FC Assen beslist maar dat ging zeker niet zonder slag of stoot. Een ware klassieker ontvouwde zich waarbij beide ploegen tot het gaatje gingen. De spanning was ondragelijk en kost je misschien wel een jaar van je leven. Genieten was het soms ook maar dan wel pas achteraf. De spanning was niet voelbaar vooraf maar toch leek FC Assen bevangen door de spanning maar dat kan ook de kou zijn geweest. We begonnen slap, heel slap. Op alle fronten werden we afgetroefd en dan vooral op felheid. De "volwassen" ploeg van Gomos was steeds een stapje sneller bij de bal en wanneer we er dan toch probeerden door te komen stond er een hele goede laatste vrouw bij Gomos die vakkundig alle ballen wegwerkte. Uit zo'n omschakelmoment viel ook de 1-0 en begon de druk bij FC Assen toe te nemen. De enige opdracht vandaag was niet verliezen en dan sta je na 4 minuten al met 1-0 achter. Niet veel later viel de 2-0 door een mooi genomen vrije bal van Gomos. De klap kwam hard aan. Zielloos liepen we over het veld, 11 eenlingen deden maar wat en pardoes viel de 3-0. Wederom uit een omschakelmoment waar we niet scherp bij waren. 3-0 achter in de wedstrijd van het jaar....... Overleven tot de rust en dan maar hopen dat we het om kunnen draaien. Uit het niets scoorden we toch nog de belangrijke 3-1 en was de stand toch iets dragelijker. In de rust vielen harde woorden en die leken aan te komen. De tweede helft zagen we weer het FC Assen MO15-1 wat we al zo vaak hebben gezien dit seizoen. Jagen, buffelen, kansen creëeren, snelheid en vooral doelpunten. De 2-3 viel gelukkig snel na rust en het was wachten op de gelijkmaker. Gomos creëerde kansen maar Anna was net zo scherp uit de kleedkamer gekomen als de rest van het team. De gelijkmaker viel uit een scrimmage waar wij deze keer de scherpste waren. Het spel golfde nu op en neer. De ploegen waren aan elkaar gewaagd maar FC Assen was dreigender. Indy zette met een geweldige individuele actie haar tegenstander aan de kant en ging 1 op 1op de keeper af. Uit alle macht probeerde de tegenstander nog te redden wat er te redden was maar maakte daarbij een overtreding met een terechte penalty tot gevolg. Meike zette zich achter de bal en schoot onberispelijk raak, 3-4. Wat een comeback!!!! Maar er waren nog meer dan 10 minuten te spelen. De spanning was bijna niet meer te houden. Het was knokken tot het einde en we hielden vol. Een geweldige teamprestatie waarbij de grote mentale weerbaarheid van dit geweldige team getoond en beloond werd. De blijdschap was er maar ook een vorm van opluchting. De druk is er af en we hebben nu de komende twee weken de kans om op eigen kracht kampioen te worden. Iets om te vieren uiteraard. Helaas was de frituur niet beschikbaar in Norg voor 16 bakjes patat, die houden jullie te goed!