Datum

6 oktober 2018 12:30

Accommodatie

Onbekend

Ja hoor, en weer file op de A28 op weg naar Hoogeveen! Vorig jaar waren was de B1  10 minuten te laat voor de wedstrijd, nu gelukkig nog ruim op tijd. De nummer 2 tegen de nummer 8, maar ja dat is na 2 gespeelde wedstrijden. De verhoudingen zijn nog niet helemaal duidelijk. Maar het belooft op voorhand een stevige wedstrijd te worden. Ik kan me de wedstrijd van de B1 van vorig jaar nog herinneren. Een slagveld was het toen met uiteindelijk een ruime nederlaag. Toch geen herhaling dit jaar?
Veel publiek op de tribune, het lijkt elke week wel toe te nemen. Hele families zijn opgetrommeld om te komen kijken. Heerlijk vertoeven in de zon op de fraaie tribune overigens.
In de eerste helft is er best een gelijkopgaande wedstrijd met wat meer kansen voor Hoogeveen. Duidelijk is dat het weer kracht tegenover techniek is, lange krachtige mannen tegenover kleinere, maar snelle en wendbare jongens.
Naarmate de wedstrijd vordert is ook duidelijk waar Hoogeveen De Weide goed in is: technisch goed met veel power, maar wel redelijk vaak over de grens. Als dan een scheidsrechter de snelheid en het niveau niet meer goed aankan en voor de overtredingen niet meer fluit, zijn de grenzen  onduidelijk en is er een grote kans dat de wedstrijd gaat ontaarden. Dat gebeurde gelukkig niet. 2 (volgens sommigen zelfs 3) gele kaarten voor Hoogeveen, er hadden er nog wel een paar bij gekund.
Aan de andere kant lijkt het alsof wij wat te "lief" voor de tegenstander zijn. Niet alles is puur voetballend op te lossen, ook wij mogen er best af en toe de beuk ingooien, zolang het maar niet onbesuisd en lomp gaat. Maar het seizoen is nog lang. Nog zat tijd om uiteindelijk echte kerels te worden! Als iedereen uitgegroeid is, zullen de echte voetballers overblijven. En ik ben er van overtuigd dat in de loop van het seizoen in dit elftal vele mooie voetballers gaan uitblinken.
Maar hoe zat dat ook alweer met een indirecte en directe vrije trap? Na een overtreding kan je toch helemaal geen indirecte vrije trap krijgen? De uitvoering was niet helemaal goed (...), maar hij had gewoon direct op doel gemogen volgens de voetbalregels. In de tweede helft een aantal harde overtredingen, veel gestrekte benen in de duels, kortom, hakken in Hoogeveen. Uiteindelijk ook fraai uitgespeelde doelpunten, dat moet gezegd.
Helaas een 4-0 nederlaag. Terechte nederlaag, de tegenstander was beter. Naar mijn mening 1 van de kandidaten voor de titel. Soms moet je accepteren dat tegenstanders voetballend beter zijn. Maar wij kunnen het echt ook wel. Volgende week tegen Meppel weer nieuwe kansen! Hopelijk met een volledig fit en goed uitgeslapen team.