Scheidsrechter

R. Niestijl

Accommodatie

Onbekend

eDe omstandigheden waren niet geweldig te noemen afgelopen zaterdag op sportpark de Hoogspanning. Een straffe wind dwars over het veld en de regen kwam gestaag uit de hemel. De temperatuur kwam niet boven de vijf graden uit en de zogenaamde gevoelstemperatuur was zelfs onder nul. Toch verwarmde de wedstrijd tussen de meiden van FC Assen MO13-1 en Meppel MO13-1 een ieder en klaagde niemand. Teveel wedstrijden dit jaar waren "walk overs" met uitslagen van meer dan 10 verschil waarbij de ouders het vooral druk hadden met het bijhouden van de scores. Nu was de spanning om te snijden. Meppel is gewoon een goede meidenploeg met verzorgd voetbal en een paar unieke talenten. Bij FC Assen overheerst vooral het collectief wat ze sterk maakt. In eerdere wedstrijden tegen elkaar tijdens de najaarsreeks waren het al spannende wedstrijden waar wij uiteindelijk door meer scorend vermogen aan het langste eind trokken. Nu was het anders. De wedstrijd ging op en neer, felle duels werden uitgevochten en beide keepers voorkwamen doelpunten in de eerste helft. Met een 0-0 dus de kleedkamer in. Dat het er om zou gaan spannen was duidelijk. Toeschouwers van aangrenzende velden herkenden dat er hier iets bijzonders aan het gebeuren was want de aantallen groeiden en het enthousiasme ook. De tweede helft ging verder waar het voor de rust gebleven was. Strijd,strijd,strijd! Meppel zocht hartstochtelijk de aanval maar liep tegen een vlijmscherpe counter van FC Assen aan. Lianne werkte beheerst af uit een aanval over meerdere schijven.  De 1-0 zorgde voor veel vreugde aan Assense kant maar Meppel gaf het niet op. Mette speelde de beste wedstrijd van haar leven door de super spits van Meppel keer op keer uit te schakelen. Indien Mette het niet meer redde kwam Evelien aanvliegen en corrigeerde alsnog een naderend onheil. De druk werd echter steeds verder opgevoerd door Meppel. Uit een corner kwam Meppel dan ook terecht gelijk. De wedstrijd was in evenwicht en het leek af te stevenen op een gelijkspel. Toch was het FC Assen dat genadeloos toesloeg. Uit wederom een geweldige aanval over de linkerkant was het Meike die attent intikte bij de 2e paal. Nog een paar minuten te spelen en FC Assen verdedigde met passie. Vlak voor tijd haalde Silke op een formidabele manier nog een bal van de lijn en toen klonk het verlossende laatste fluitsignaal. De opluchting leek groter dan de blijdschap. Een gelijkspel was misschien een betere afspiegeling geweest van het spelbeeld maar daar maalden de meiden van FC Assen niet om. Op weg naar een mogelijk kampioenschap is er een grote hobbel genomen en dat is een prestatie om trots op te zijn. Van dit soort wedstrijden word je ook beter en het smaakt naar meer. Volgende week zaterdag is het aan de meiden om in Veenoord (Twedo) de volgende hobbel te gaan nemen. Hopelijk met dezelfde passie, strijdlust en teamspirit aan de aftrap.